Semmi extra, egy egyszerű gombapörkölt, csak azért hogy a kezdő szakácsok és szakácsnők is elkészíthessék.
Gomba pörkölt
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 4 ek. olaj
- 2 nagyobb vöröshagyma
- 1 kg gomba
- fél paprika, fél paradicsom (elhagyható)
- 1 csapott ek. pirospakrika
- só
- bors
Leírás
Előkészítés:
- A vöröshagymát megtisztítjuk, felszeleteljük.
- A gombát megtisztítjuk, szeleteljük.
Elkészítés:
- Kb. 4 ek. olajon a hagymát és a gombát pirítjuk, hozzáadjuk a paradicsomot és a parikát.
- Amikor levet eresztett hozzáadtam a sót, borsot, pirospaprikát, összekevertem.
- Kb. eg órát főztem.
- Nokedlivel, tésztával vagy rizzsel kínáljuk.
Megjegyzés
Aki szereti tejfölös vagy tejszínes habarással a levét kissé besűrítheti. Nálunk a gyerekek miatt ez elmarad, tálalásnál tejföllel ízesítjük.
Ez a mennyiség étvágytól függően 3-4 főre elegendő.
Ez a mennyiség étvágytól függően 3-4 főre elegendő.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.