Egyszerű és nagyszerű étel a tokány. A srácok is kedvelik, tegnap gombás változatban készítettem. A gombás tokány egyetlen gyenge pontja (legalábbis számomra) a gomba pucolása, nem szeretem pucolni, mert hosszadalmas és pepecs munka. 🙂
Szeretjük a boros tokányt és hentes tokányt is. Aki esetleg még nem készített, a receptjét itt találja: tokány recept
Gombás tokány
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 15 fej gomba
- 500 g sertéshús
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 3 ek. olaj
- só
- bors
- esetleg: 1-1 paradicsom és paprika szelet
Leírás
- A gombát megtisztítjuk, szeleteljük.
- A hagymát apróra vágjuk a gombával együtt olajon pirítjuk, pároljuk.
- Hozzáadjuk a hosszúkásra vágott sertéshúst, sózzuk, borsozzuk, letakarjuk. Ha van paprika és paradicsom otthon, egy-egy szeletet tehetünk bele.
- Ha szükséges még vizet öntünk rá, általában én szoktam, annyit hogy a húst ellepje és fedő alatt készre főzzük.
- A hús fajtájától és korától függő lehet a főzési idő. Általában 1,5-2 óra. (Szép lassan főzöm.)
Megjegyzés
Általában sertés combból vagy sertés lapockából készítem. 1,5-2 óra a főzési idő, a hústól függően.
Aki szererti és teheti, tejföllel vagy tejszínnel be is sűrítheti.
Ez a gombás tokány most lilahagymával készült, de jelentem nem rontotta el. Párolt rizzsel és paradicsom salátával tálaltam. 🙂
Aki szererti és teheti, tejföllel vagy tejszínnel be is sűrítheti.
Ez a gombás tokány most lilahagymával készült, de jelentem nem rontotta el. Párolt rizzsel és paradicsom salátával tálaltam. 🙂
♥ És akkor következzenek a fotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.