Drága Apósom készítette ezt a levest, nagyon de nagyon szerettem. Nem csak a levest, Pista bácsit is! ❤️ Amikor meglátogattuk, kiment a kis kertjébe, összeszedte a leveshez valókat és hipp-hopp megfőzte. A friss zöldségek és a szíve… A legfinomabb volt! 🙂
Karácsony előtt eszembe jutott, így én is elkészítettem. Nagyon egyszerű, de leírom, hogy kezdő szakácsoknak, szakácsnéknak esetleg ötletet adjak vele.
♥ Cukrász és gasztroajándék kellékeket itt találsz: gasztroajándék webáruház ♥
Gyógyító zöldségleves
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 3 szem burgonya
- 3 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- fél karalábé
- kis darab zeller
- petrezselyem zöldje
- 1 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- szelet kelkáposzta
- ha van: paprika, paradicsom
- 1-2 marék apró tészta (elhagyható)
- só
- szemes bors
Leírás
Előkészítés:
- A zöldségeket megtisztítjuk, hámozzuk, daraboljuk. Nem kell apróra.
Elkészítés:
- A kelkáposztán kívül mindent fazékba teszünk, felöntjük 1,5 liter vízzel, sózzuk, szemes borsot adunk hozzá. 15-20 percig főzzük.
- Amikor félkész, hozzáadjuk a kelkáposztát kb. 15 percig főzzük.
- Végül apró tésztát főzünk bele. 6-8 perc alatt készre főzzük.
- Forrón tálaljuk.
Megjegyzés
A levesben egyáltalán nincsen zsír, nem túl fűszeres, így betegség esetén is kiváló. A tésztamentes változatot röviden csak gyógylevesnek hívjuk a családban.
A képen anyukám által készített Erős Rozi látható, melyre a kisfiam készítette a címkét. (És a mamát tényleg Rozi mamának hívják.) 🙂
A képen anyukám által készített Erős Rozi látható, melyre a kisfiam készítette a címkét. (És a mamát tényleg Rozi mamának hívják.) 🙂
♥ És akkor következzenek a fotók, klikk a képre…
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.