Gyorsan és sokféleképpen elkészíthető, egyszerű, de annál finomabb étel. A tésztát csak forró vízbe kell áztatni, a húst és zöldségeket megpárolni/pirítani, aztán az egészet összeforgatni és már készen is van a finom étek. Én készítettem már cukkinivel, répával-hagymával, káposztával, de csak simán hússal is, amihez pluszban párolt zöldséget kínáltam. Mindegyik változat nagyon finom. Az egész család szereti. Plusz még egy nagy előnye, hogy ebben a melegben nem kell órákat a konyhában tölteni. 🙂
Gyors kínai tészta
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- Személyenként 1 adag tészta
- olaj
- sertés szűz vagy csirkemell
- erős paprika krém
- szójaszósz
- 1 kisebb cukkini (vagy más zöldség)
Leírás
- A cukkinit megmossuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
- A tésztát felforralt vízzel leforrázzuk, letakarva a vízben állni hagyjuk kb. 10 percig. Közben egyszer-kétszer megkeverjük.
- A húst olajon megpirítjuk, erős pistát és szójaszószt adunk hozzá. Ízlés szerint, ki mennyire szereti csípősen. (Nem kell bele só, mert mindkét fűszer sós.)
- Majd hozzáadjuk a cukkinit, elkeverjük. 1-2 percig pirítjuk.
- Végül hozzáadjuk a lecsepegtetett tésztát, szójaszószt.
- Pár perc alatt készre pirítjuk.
Megjegyzés
A tésztát Pesten Aldiban és Tesco-ban lehet kapni.
A cukkinis fotó után csatoltam a többi változatot is, amiket már készítettünk.
A cukkinis fotó után csatoltam a többi változatot is, amiket már készítettünk.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.