Ez a pogácsa tényleg hamar készen van, nem kell hajtogatni, kenegetni és órákat pihentetni… Sütőporral készül, puha és nagyon finom. Gyermekkoromra emlékeztet, amikor nyaranta a nagymamámmal a nyíregyházi buszvégállomáson vajas pogit eszegettünk. Megéri kipróbálni, hiszen nem hiába gyors pogácsa a neve! Ha hiszitek, ha nem, tényleg fél óra alatt elkészíthető.
Gyors pogácsa
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 225 g liszt
- ½ csom. sütőpor (8 g)
- ½ kk. só
- 50 g ráma
- 2 dl tejföl vagy 1,2 dl tej
Leírás
- Lisztet a sütőporral összekeverjük.
- Hozzáadjuk a többi hozzávalót, amivel jól összegyúrjuk.
- A sütőt előmelegítjük, ez alatt a tésztánk 10 percet pihen.
- A tésztát kb. 2 cm vastagra elnyújtjuk, majd apró pogikat szaggatunk belőle, sütőpapírral borított tepsire helyezzük.
- Légkeveréses sütőben 200-220 fokon, 8-10 perc alatt készre sütjük.
- Vigyázat: Világos, enyhén zsemle színűre kell csak sütni, ha barnára sütjük kiszárad!
Megjegyzés
A só mennyiségét mindenki ízlése szerint adja hozzá. Ezzel a mennyiséggel majdnem sótlannak érezzük sütés után, de én így szeretem.
Ez viszonylag kis mennyiség, de kóstolónak tökéletes. Nagyobb család esetén, kérlek növeljétek meg a mennyiségeket.
A receptet a dán barátnőmtől kaptam, ők így, kevés sóval készítik.
Ez viszonylag kis mennyiség, de kóstolónak tökéletes. Nagyobb család esetén, kérlek növeljétek meg a mennyiségeket.
A receptet a dán barátnőmtől kaptam, ők így, kevés sóval készítik.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.