Évszaktól függetlenül jól eshet egy pohár gyümölcsös limonádé. Mi is szeretjük, fel lehet kicsit dobni, ha friss gyümölcsöt leturmixolunk, jégkockatartóba lefagyasztjuk, majd a citromos limonádéhoz 1-2-3 kocka gyümölcsöt is hozzáadunk (pohár méretétől függően). Eper, ananász, körte, sárgabarack, szilva, de még akár gyömbér is… kinek mi termett a kertben vagy éppen mit sikerült kedvező áron beszereznie. Nagyon praktikus és finom. Érdemes kipróbálni. És mielőtt azt mondanátok, de vigyázat!!! megfázik a gyerek torka, erre azt felelem, hogy nem kell jegesen odaadnunk, készítsük el, várjunk vele, és akkor fogyasszuk, amikor már nem jéghideg. 🙂
Anyukám citromot szokott venni, amikor akciós. A citromot kicsavarja, jégkocka tartóba adagolja, fagyasztja, majd zacskóba áttéve tárolja. Amikor limonádét készít, csak előveszi a citromkockákat. Így pénzt spórol, mert olcsón veszi a citromot, egyszer kell kifacsarnia, egyszer kell mosogatnia, aztán a fagyasztás már megy szép lassan… Jó ötlet, nem? Én is készítettem, egy jégkocka tartóba 2-3 citrom leve és rostja fért bele.
♥ Cukrász és gasztroajándék kellékeket itt találsz: gasztroajándék webáruház ♥
- 250 g eper vagy ízlés szerint gyümölcs
- A gyümölcsöt megtisztítjuk, ha szükséges hámozzuk, daraboljuk.
- Botmixer vagy késes aprító segítségével pürésítjük.
- Jégkocka tartóba adagoljuk, fagyasztjuk.
- Amikor megfagyott (3-4 óra), zacskóba áttesszük, így tároljuk a mélyhűtőben.
- Amikor fel akarjuk használni, a zacskóból csak kivesszük a szükséges mennyiséget. Ha esetleg összefagytak, kicsit az asztalhoz veregetjük a zacskót.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.