Múlt szombaton Széll Tamástól személyesen tanultam a következő desszertet, amit ő joghurtos müzlinek nevez. Nekem a müzli mást takar, így kicsit egyszerűbb módon gyümölcsös zabkása nevet adtam neki. Előre bocsátom, hogy nagyon finom, szóval aki egyszer elkészíti, annak valószínűleg felkerül a kedvencek listájára. Az ízesítése nagyon sokféle lehet, attól függően, hogy milyen gyümölcs kapható, illetve, ki milyen aszalt gyümölcsöt vagy magokat kedvel. És ami a legfinomabb benne, hogy a tetejére én házi zabpelyhes kekszet és diós grillázst tettem. A leírt mennyiségből 4 pohár finom desszert készíthető.
Gyümölcsös zabkása zabpelyhes keksszel, grilázzsal
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 1 dl zabpehely
- 2 dl tej
- 2 dl főzőtejszín
- 1 nagy csipet só
- 1 ek. cukor
- 1 ek. méz
- 1 doboz joghurt
- friss gyümölcsök ízlés szerint (én 1 almát, 1 banánt, diót, mogyorót, szőlőt tettem bele)
- ízlés szerint aszalt gyümölcsök, mazsola
- zabpelyhes keksz (4 db)
- grillázs (4 kocka)
Leírás
- A tejet és a tejszínt egy nagy csipet sóval és a zabpehellyel felfőzzük. Kevergetve, kb. 5-6 perc alatt puhára főzzük. Hűtjük.
- Amikor meghűlt hozzákeverjük a natur joghurtot, mézet és a kockára vágott gyümölcsök egy részét.
- Tálaljuk: A gyümölcsös zabkása kerül alulra, majd a kockára vágott gyümölcsök, ismét zabkása és gyümölcs.
- Tetejére aszalt gyümölcsök, dió, mogyoró, 1-2 kocka a friss gyümölcs kockákból és végül az összetört grillázs és a finom, ropogós, házi zabpelyhes keksz.
Megjegyzés
Tamás 8 dkg cukorból 8 dkg dióval készítette a grillázst.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.