Sanyika születésnapjára készült 2014-ben ez a kis gyümölcstorta. Előtte ugyan volt egy kis riadalom, mert kiderült, hogy csak 2 db tojásom van itthon. Persze elszaladhattam volna tojást vásárolni, de két alvó gyereket nem hagyhattam itthon. A vizes piskóta ötletét is elvetettem, inkább szétnéztem a kamrában, hogy mit tehetek. Jött is a nagy ötlet, van egy bontott csomag babapiskótám! Így a babapiskóta felhasználásával készítettem el ezt a tavaszias gyümölcstortát. 🙂
Gyümölcstorta - vizes piskótával
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 2 tojás
- 2 ek. cukor
- 2 ek. liszt
- 1 cs. vaníliapuding
- 4 ek. cukor
- 0,5 l tej
- Ízlés szerint gyümölcs
- 1 dl tejszín
- szalag
Leírás
Puding elkészítése:
- A pudingot a szokásos módon elkészítjük (5 dl tejjel megfőzzük, hozzáadunk 4 ek. cukort, hűlni hagyjuk.)
Piskóta elkészítése:
- A tojásokat szétválasztjuk, egy kisebb tálkába kerül a sárgája, egy nagyobb tálba a fehérje.
- Kapcsos tortaformát (26 cm átmérő) alufóliával kibéleljük.
- A sütőt 230 fokra előmelegítjük.
- A fehérjét gépi habverővel kemény habbá verjük.
- A sárgájába beletesszük a 2 ek. cukrot és a gépi habverővel ezt el jól elkeverjük. Ha kissé kifehéredik és a cukor már nem kristályos benne, akkor jó.
- Végül a fehérjehabos nagyobb tálba beleöntjük a cukros sárgáját, hozzáadjuk a 2 ek. lisztet és óvatosan (fakanál segítségével) hogy ne törjük, összekeverjük.
- Tortaformába öntjük, szépen eligazítjuk és 5-7 perc alatt készre sütjük.
- Rácson hagyjuk kihűlni. Eközben a gyümölcsöket megmossuk, megpucoljuk, daraboljuk. A tejszínt felverjük.
Torta összeállítása:
- A babapiskótát kettévágjuk. Nekem 14 db kellett ehhez a nagyságú tortához.
- Amikor a piskóta kihűlt tálcára helyezzük, és a puding egy részét rákanalazzuk.
- Ez után kis adag pudingot a torta szélén hagyunk lefolyni és “hozzáragasztunk” egy fél babapiskótát. És így haladunk körbe-körbe, míg végig nem érünk. A piskóták vágott szélét tesszük a tálcára, felül marad a szép íves része.
- A maradék pudingot is a tortára kanalazzuk, majd egy szalaggal a piskótákat összefogjuk. (Én a szeptemberről megmaradt könyvjelzőnek vásárolt szalag maradékát használtam fel. Sötétkék volt, így került egy kis fiús szín is a tortába.)
- Végül a gyümölcsökkel ízlésesen kidíszítjük, tejszínhabbal dekoráljuk és a tejszínhab tetjére is gyümölcsöt teszünk.
- Fogyasztásig hűtőben tároljuk.
Megjegyzés
Természetesen a pudingot és a gyümölcsöt sokféleképpen variálhatjuk, attól függően, hogy éppen milyen gyümölcsnek van szezonja.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.