Kedves szomszédasszonyom unokája megszületett, a héten jöttek haza a babával a kórházból. Szerettem volna a baba szüleit valamilyen finomsággal meglepni, így készült ez a habos barackos sütemény. Egész nagy tepsiben sütöttem hozzá egy vizes piskótát, arra került a finom krém, majd babapiskótával rétegezve ismét krémmel kentem el. Óriási adag lett, éppen két tálcára való, így az egyik tálcát megkapták ma a fiatal szülők, a másik tálcával megmaradt nekünk.
Habos barackos kocka
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
Piskótához:
- 3 nagyobb tojás
- pici só
- 3 ek. víz
- 120 g cukor
- 120 g liszt
- 9 g sütőpor
Krémhez:
- 2 csom. vaníliás puding
- 1 liter tej
- 8 ek. cukor
- 4 dl Hulala növényi tejszín
- 1 dob. barack konzerv
- 30 db babapiskóta
Leírás
Előkészítés:
- A sütőt bekapcsoljuk, 180 fokra előmelegítjük.
- A tepsit fóliával kibéleljük. (normál, nagy méretű tepsit használtam, kb. 30 x 40 cm)
Piskóta:
- A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét 1 csipet sóval kemény habbá verjük. (gép mixerrel, max. fokozaton kb. 2 perc alatt készen is van)
- A sárgájához hozzáadunk 3 ek. vizet és 120 g cukrot, gépi mixerrel keverjük. Előszőr gyengébben, majd erős fokozaton, fehéredésig.
- Majd a cukros sárgájához hozzáadjuk a sütőporos lisztet, elkeverjük. (Ezt is mixerrel, lassan, majd gyors fordulaton.)
- Végül hozzáadjuk a kemény habbá vert tojás fehérjét, és most már csak finoman, fakanállal összeforgatjuk. Vigyázva, hogy a habot nem törjük össze!
- Az előmelegített sütőben, 180 fokon, 15-20 perc alatt készre sütjük. (Ha esetleg a teteje nagyon pirulni kezdene, fóliával letakarjuk. Nekem nem volt rá szükség, nem vastag a piskóta, hamar átsült.)
Krém:
- A pudingporból, tejjel és cukorral a szokásos módon pudingot főzünk, hűtjük.
- Közben gépi mixerrel felverjük a tejszínt, hűtőbe tesszük.
- A baracknak leöntjük a levét, és apró kockákra vágjuk. De 48 nagyobb darabra vágott barackot félreteszünk, ez kerül majd a tetejére díszítésnek.
- Ha meghűlt a puding, akkor óvatosan összekeverjük a felvert tejszínnel. Majd a barackdarabokat is belekeverjük.
Sütemény összeállítása:
- A piskótára rákanalazzuk a krém felét.
- A krémre kerül rá egy sor babapiskóta.
- A babapiskótára a krém másik fele.
- Egy éjszakára hűtőbe helyezzük, hogy a babapiskóta megpuhuljon.
- Másnap kb. 5 x 5 cm-es szeletre vágjuk, majd a 48 kocka tetejére rátesszük a díszítéshez félrerakott barack darabokat.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.