Egy gyors piskóta, gesztenyemassza, vaníliás puding és tejszínhab. Tetejére finom kakaópor réteg és máris készen van a gesztenyés kocka. Puha, habos, édes, finom. Egy kocka soha nem elég! De tényleg! 🙂
Habos gesztenyés kocka
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
Piskótához:
- 6 közepes tojás
- 6 ek. cukor
- 6 ek. liszt
Krémhez:
- 250 g gesztenyemassza
- 2 ek. ráma
- 1 ek. sütőrum
- 1 csom. főzős vaníliás pudingpor
- 4 ek. cukor
- 5 dl tej
- 2 ek. ráma
Tetejére:
- 500 ml tejszín
- 2 ek. porcukor
- 1 kk. ét kakaópor
Leírás
Piskóta készítése:
- A tepsit alufóliával kibéleljük.
- A tojásokat szétválasztjuk.
- A fehérjét elektromos habverővel kemény habbá verjük.
- A sárgáját 6 ek. cukorral szintén jól kikeverjük.
- Összeöntjük a fehérjét és a sárgáját, hozzáadunk 6 ek. lisztet és óvatosan, fakanál segítségével összekeverjük.
- Előmelegített sütőben 250 fokon 8-10 perc alatt készre sütjük. (Nekem kb. 28 x 36 cm lett a nagysága.)
Krém készítése:
- A gesztenyemasszát kiolvasztjuk, 2 ek. rámával és 1 ek. rummal összekeverjük. (Villával)
- A vaníliás pudingot a szokásos módon 4 ek. cukorral és 5 dl tejjel megfőzzük, hozzáadunk 2 ek. rámát. Kihűtjük.
- Amikor kihűlt a puding összekeverjük a gesztenyemasszával. Hűtőbe helyezzük.
Tejszínhab:
- A lehűtött tejszínt 2 ek. porcukorral kemény habbá verjük.
Sütemény összeállítása:
- A kihűlt piskótára rákenjük a gesztenyés krémet.
- Erre kerül a tejszínhab.
- A tetejét ét kakaóporral enyhén megszórjuk.
- Néhány órára hűtőbe tesszük.
- Kb. 4 x 4 cm kockákra szeletelve tálaljuk. (Én szeletelés előtt vékonyan levágtam a széleket, azt gyorsan el is fogyasztottuk.)
Megjegyzés
Szeletelni kicsit nehéz a sok krém miatt, de megéri bíbelődni vele, mert tényleg nagyon finom sütemény.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre…
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.