Tonhal, lazac, sügér… kívül ropogósra sütve, belül puha, ízes. Hal steak, igazán egészséges és finom étel. Nem is túl bonyolult az elkészítése, csak arra kell elég időt hagyni, hogy sózás után eleget álljon és átjárja a só, valamint hogy jó forró legyen a serpenyő.
Hal steak
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- hal
- só
- pici olaj vagy olíva olaj
Leírás
Előkészítés:
- A halakat megmossuk, ha szükséges daraboljuk. A vastagabb részeket használjuk, a vékonyabb rész mehet egy későbbi halászlébe a fagyasztóba. (Ha konyhakész halat veszünk, akkor nincs sok dolgunk vele. A Metró áruházban egész évben beszerezhető, sokféle friss és fagyasztott hal. Mi ott szoktunk vásárolni, na meg persze horgászni, de az inkább halászlének és ropogósra sütött halnak való.)
- A halszeletek mindkét oldalát sózzuk, minimum egy órát a sóban állni hagyjuk.
- Ezen idő alatt a halat átjárja a só és szoba hőmérsékletű lesz maga a halhús. (Ez fontos, ne tegyük vissza a hűtőbe a halat, ne hidegen süssük, mert pl. a tonhal belseje akkor hideg maradhat.)
Elkészítés:
- Pár csepp olajat forrósítunk, és a halak mindkét oldalát pár perc alatt ropogósra megsütjük.
- A tonhal belseje maradhat kissé rózsaszínes, aki szereti.
Megjegyzés
A képek között tonhal, lazac és sügér is megtalálható. Mindhármat nagyon szeretjük.
Köretként szinte bármit adhatunk, kinek mi a kedvence. Friss saláták, burgonyapüré, rizs, sült krumpli, párolt zöldségek, majonézes saláták.
A lazac zsíros hal, a serpenyőt csak felforrósítom, zsiradék nélkül teszem rá a lazac szeleteket, sütés közben kisül belőle a zsír egy része.
Köretként szinte bármit adhatunk, kinek mi a kedvence. Friss saláták, burgonyapüré, rizs, sült krumpli, párolt zöldségek, majonézes saláták.
A lazac zsíros hal, a serpenyőt csak felforrósítom, zsiradék nélkül teszem rá a lazac szeleteket, sütés közben kisül belőle a zsír egy része.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre!
Halászlé és sülthal receptjeim is vannak a weboldalon. Aki kedveli a halakat, annak szeretettel ajánlom. Itt találhatók a receptek és a fázisfotók: Halas receptek.
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.