A halava 30 perc alatt elkészíthető, olcsó és kiadós édesség. Nem kell sütni, egyszerűen elkészíthető, még akár a fogyasztást megelőző napon is. A férjem receptje, együtt alkottuk meg az elkészítési módját és készítettük el az első adagot. Azóta már többször került az asztalunkra.
Halava
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 200 ml cukor
- 200 ml víz
- 350 ml gríz
- 340 gr ananászkonzerv (vagy vegyes gyümölcs konzerv)
- 1 marék dióbél
- 1 marék mazsola (elhagyható)
Leírás
Előkészítés:
- A vízből és a cukorból szirupot főzünk. (Forrás után kb. 3-4 percet főzzük, majd levesszük a tűzről.)
- A diót kisebb darabokra vágjuk.
Elkészítés:
- A grízt folyamatos kevergetés mellett szárazon lepirítjuk. (Zsíradék nélkül.)
- Óvatosan hozzáadjuk a darabos ananászt a levével együtt, a szirupot és a diót. (Vigyázzunk, nehogy megégesse a kezünket, mert nagyon gőzölni fog a forró gríz a folyadék hozzáadásakor.) Jól elkeverjük, 1-2 percet főzzük.
- Letakarjuk és a saját gőzében hagyjuk megpuhulni a grízt.
Megjegyzés
Én nem szeretem a mazsolát, ezért mi mindig mazsi nélkül készítjük.
Melegen és hidegen egyaránt fogyasztható.
Melegen és hidegen egyaránt fogyasztható.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.