Egyszerű, gyorsan elkészíthető viszont nagyon ízletes étel a hamis gulyásleves. Többször készítem, mert az egész család szívesen megeszi. Csipetkét vagy nokedlit főzök bele általában, de egy szelet friss házi kenyérrel is nagyon finom.
Hamis gulyásleves
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
Leveshez:
- kis darab szalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 2-3 ek. olaj
- 1 ek. pirospaprika
- só
- őrölt kömény
- szemes bors
- 2 gerezd fokhagyma
- fél paradicsom (elhagyható)
- fél paprika (elhagyható)
- 2 burgonya
- 1 sárgarépa
- kisebb petrezselyemgyökér
- petrezselyem zöldje
- kis darab zeller
- kis darab karalábé
Csipetkéhez:
- 1 tojás
- csipetnyi só
- 5 ek. liszt
Leírás
- A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A szalonnát is feldaraboljuk. A zöldségeket megtisztítjuk, daraboljuk.
- A szalonnát és a hagymát kicsi olajon megdinszteljük. Lehúzzuk a tűzről, rászórjuk a pirospaprikát, elkeverjük.
- Rátesszük a zöldségeket, kb. 1-1,2 liter vízzel felengedjük, sózzuk, ízesítjük őrölt köménnyel, szemes borssal. Szép lassú tűzön főzzük, kb. 25-30 percig főzzük.
- Közben elkészítjük a csipetkét: A felvert tojáshoz hozzáadunk 3 ek. lisztet és egy kis sót, elkeverjük. Aztán még 1-2 ek. liszet, amit már kézzel folyamatosan belegyúrunk. Amikor egynemű, szép fényes tésztát kapunk, kis darabokat csipkedünk, megsodorjuk, majd tálcán vagy nyújtólapon szárítjuk.
- Amikor már majdnem puha a krumpli is a levesbe beletesszük a csipetkét is, és készre főzzük. Ez még kb. 10-15 perc.
Megjegyzés
Készíthetjük nokedlivel is, akkor 1 tojást 2-3 ek. liszttel és sóval kikeverünk, majd kanállal a nokedlitésztát a levesbe szaggatjuk. A nokedli hamarabb megfő, nem kell neki 15 perc.
Ez a mennyiség étvágytól függően 3 személy részére elegendő.
Ez a mennyiség étvágytól függően 3 személy részére elegendő.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.