Mióta diétázunk elég sokszor készítek házi krémtúrót, mert ezt este is ehetek, csak úgy magában, esetleg valamilyen gyümölccsel a tetején. Most is éppen, miközben ezt a bejegyzést írom, házi krémtúrót kanalazgatok. Hmmm…isteni, legalábbis én nagyon szeretem. Kenyérre is lehet kenni, tölteléknek is jó pl. palacsintába.
A diéta miatt zsírszegény túróból készítem mézzel, de lehet édesítőszerrel is. Tejföl helyett most a saját készítésű házi kefiremet tettem bele. Megboldogult drága anyai nagyanyám egy nyers tojás sárgáját is bele keverte, amit épphogy csak kiszedett a tyúk alól, így tejfölre ritkán volt szükség. Bolti tojással én ezt nem javaslom. Ha azt szeretnéd, hogy hasonlítson az állaga a bolti krémtúróra, akkor össze is lehet turmixolni, próbáltam, nagyon gusztusos és finom úgy is. Turmixolás nélkül érzed a kis finom túrógöböket.
♥ Cukrász és gasztroajándék kellékeket itt találsz: gasztroajándék ♥
- 25 dkg túró
- méz vagy édesítőszer
- késhegynyi mézeskalács fűszerkeverék
- vanília (igazi vaníliával csinálom), de el is hagyható, mert a mézeskalács fűszerkeverék eleve ad egy finom ízvilágot
- 1-2 ek. friss citromlé
- 1-2 ek. tejföl attól függően, hogy mennyire szereted lágyan
- Először a túróhoz keverem ízlés szerint a mézet és a fűszereket. Pergetővel két adag méz kerül a túróhoz, de ki hogy szereti.
- Majd jön a frissen facsart citromlé.
- Ha folyékonyabbra szeretném, akkor teszek bele tejfölt is. Szinte mindig, mert nekem úgy teljes az íze.
Egy kis kiegészítés olvasóink ötletei alapján. Én még nem próbáltam, de elég jól hangzik: ízesítés gyanánt – kakaó, kókuszreszelék, fahéj. Citromlé helyett narancslé. Talán inkább külön-külön, mint egybe 😀
Jó étvágyat!
Mikei Erika – mókuslekvár.hu
2015.02.27.
Comments are closed.