Fűszeres házi májpástétomot készítettem, ami pikáns, botmixerrel pürésítve van, így valóban olyan mint az igazi májkrém vagy májpástétom, csak sokkal finomabb annál. És az sem egy utolsó szempont, hogy tudjuk mi van benne. 🙂 Reggelire egy bögre teával vagy vacsorára egy finom salátával nagyon jó választás. Akár Húsvétra is elkészíthető! 🙂
Házi májpástétom
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 500 g csirkemáj
- 3-4 ek. liba- vagy kacsazsír
- 1 nagy fej hagyma
- 1 csomag újhagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 fél paprika
- ízlés szerint só
- 1 ek. morzsolt majoranna
Leírás
- A zöldségeket megtisztítjuk, daraboljuk.
- A csirkemájat megmossuk, megtisztítjuk.
- Két villa segítségével "összezúzzuk", a benne lévő "inas" részt eltávolítjuk.
- Serpenyőbe tesszük a zsírt (én házi libazsírral készítem) a zúzott májat, és a többi aprított zöldséget, majd közepes tűzön megsütjük. (összetörve hamarabb sül és nem is csapkod)
- Kb. fél óra alatt készre sütjük, közben néha megkeverjük.
- Sózzuk és majorannával ízesítjük.
- Botmixerrel összetörjük, így szép sima, egynemű lesz az állaga.
- Végül hűtjük.
Megjegyzés
A zsír mennyisége ízlés dolga, van aki kevesebb, van aki több zsírral süti. Természetesen másfajta fűszerek is használhatók, ízlés szerint.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
Házilag sütött kenyérrel a legfinomabb, recepteket itt találsz hozzá: kenyér receptek
Én salátával a tetején ettem, nagyon finom volt. Aki kedvet kapott a saláta elkészítéséhez, a receptet itt találja: vegyes saláta kínai pikáns öntettel
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.