Házilag készített müzliszelet, igazán csokis. Egyszerűen, gyorsan elkészíthető, könnyedén csomagolható, igazán jó választás. Mostanában nagy sláger nálunk, az egész család örömmel viszi iskolába vagy munkába. Többféle ízben készítettem, receptek itt találhatók: házi müzliszelet Ha gluténmentes hozzávalókkal (zabpehely, csoki) készítjük, akkor gluténra érzékeny édességkedvelők is fogyaszthatják.
Házi müzliszelet - csokis
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 160 g méz
- 80 g zabpehely
- 20 g natur puffasztott rizs
- 10 g kókuszreszelék
- 100 g csokifondü vagy csokicsepp
Leírás
- A sütőt 150 fokra előmelegítjük.
- A mézet meglangyosítjuk.
- A hozzávalókat alaposan összekeverjük, sütőpapírral fedett tepsibe öntjük. (18 x 24 cm)
- Vizes kanállal (kissé ragad a méz miatt, ezért vizezzük a kanalat) alaposan lenyomkodjuk, tömörítjük.
- Végül előmelegített sütőben 150 fokon, 20-25 perc alatt készre sütjük.
- Tepsiben hagyjuk kihűlni, amikor kihűlt lehúzzuk róla a sütőpapírt és szeleteljük.
Megjegyzés
Ebből az adagból 12 db 9x4 cm-es müzliszelet lesz.
Szeletelésnél (természetesen vágódeszkán) egy nagy, éles, széles pengéjű késre lesz szükségünk, amivel úgy tudjuk felvágni a müzlit, hogy a kést rányomjuk, nem húzgáljuk. Én vonalzóval kimértem a szeleteket, így szeletelés után szép egyformák lettek. Légmentesen záródó dobozban napokig eltartható.
Belga csokifondüvel készítettem, ami a meleg méztől megolvadt, így az egész massza kellemesen csokis lett.
Szeletelésnél (természetesen vágódeszkán) egy nagy, éles, széles pengéjű késre lesz szükségünk, amivel úgy tudjuk felvágni a müzlit, hogy a kést rányomjuk, nem húzgáljuk. Én vonalzóval kimértem a szeleteket, így szeletelés után szép egyformák lettek. Légmentesen záródó dobozban napokig eltartható.
Belga csokifondüvel készítettem, ami a meleg méztől megolvadt, így az egész massza kellemesen csokis lett.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.