Miért ne ehetnénk otthon sütött kekszet? Igazán egyszerű és finom ez a zabkeksz, az összes hozzávaló egészséges, nem tartalmaz színezéket, tartosítót, ízfokozót, mint a boltban kaphatók nagy többsége. Nem kell hozzá gyakorlott konyhatündérnek lenni, hogy elkészíthessük. Uzsonnára, kirándulásokra, gyerekeknek táborba finom ropogtatnivaló.
Házi zabkeksz
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 200 g vaj
- 100 g barnacukor
- 200 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
- 70 g teljes kiőrlésű zabpehely
- 2 kk. sütőpor
- csipet só
Leírás
Előkészítés:
- A puha vajhoz hozzákeverjük a cukrot, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és alaposan összekeverjük.
- Két tepsit sütőpapírral kibélelünk.
- A sütőt 170 fokra előmelegítjük.
Elkészítés:
- Kis darabokat csípünk a tésztából, gombóccá formáljuk, majd két tenyerünk között összelapítjuk őket és a tepsire tesszük. (60 darab kis keksz lett ebből az adagból.)
- Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.
- Tepsin hagyjuk kihűlni, majd egy jól záródó dobozba tesszük.
Megjegyzés
Elkészíteni tényleg egyszerű, nem lesz tele mosatlannal a konyha, kb. 40 perc alatt asztalon lehet a finom, ropogós zabkeksz.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
Van egy másik zabpelyhet tartalmazó kekszem is, azt nyújtani és szaggatni szoktam, sütés után a teteje csokival bevonható. Ha kedvet kaptál, itt találod: zabpelyhes keksz recept
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.