Hogyan készíts ilyen tortát 45 perc alatt? Mutatom!
Hozzávalók
A tésztához:
- 150g. étcsokoládé
- 75g. vaj
- 3db. tojás
- 100g. cukor, vagy más édesítő is lehet, ezekből általában elég kevesebb.
- 3ek. liszt (igen jól látod, összesen 3 ek. liszt van ebben a teljes tortában 🙂 )
- 1kk. sütőpor
A krémhez:
- 1 nagy doboz mascarpone
- 1 tábla fehér csoki (én Milkát használtam)
- Díszítés:
- étcsokoládé 3.4-1 tábla attól függően mennyire vagytok csokisak 🙂
- pici vaj, kb.15-20g.
- gyümölcsök a szezonnak megfelelően
- esetleg néhány szem mogyi
Leírás
- A 150g. csokoládét tedd fel vízgőz fölé olvadni a 75g. vajjal. A sütőt melegítsd elő 200 C-ra. Én légkeverésesen szoktam sütni.
- A cukrot és a 3 tojást habverővel verd fej jó habosra. Elméletileg ennyi idő alatt a csoki vaj kombináció is megolvadt. Öntsd hozzá a cukros tojáshoz, de legyél gyors, rögtön kezd is habverővel eldolgozni. Amikor egyenletes a krém, mehet bele a 3 ek. liszt és a sütőpor. Ezt is dolgozd el habverővel és már zúdíthatod is a tortaformába. (Ha a tortaformád nem szétszedhetős, akkor tegyél alufóliát az aljára. Ha szétszedhetős, akkor meg ahogy kényelmes. Én általában a forma alján hagyom a sütit, így az engem nem zavar. Mehet a cuccos a sütőbe. Kb 30-40 percet sül, de az nem a te dolgod, a sütő elvégzi helyetted, addig te kikeverheted a krémet.
- Olvaszd meg vízgőz fölött a fehér csokit. A mascarponét szedd egy nagyobb tálba. Amikor megolvadt a csoki gyorsan, de tényleg baromi gyorsan borítsd a mascarpone tetejére és ess neki habverővel.
- Keverd szép egyenletesre. ŐŐŐŐŐőőő kész is 🙂
- Mehet a hűtőbe.
- Készítsd elő a gyümölcsöket is. Mosd meg, vád fel stb…csinálj velük, amit akarsz, lényeg, hogy jól mutassanak a torta tetején. 🙂
- Ha kisült a tészta, vedd ki a sütőből, késsel válaszd el a forma oldalától. Szedd le a forma oldalát ha lehet, úgy gyorsabban hűl. Ha már picit meghűlt nagy recés késsel vágd egyenesre a tetejét, mert most valószínűleg csúcsos. Majd középen is vág el szép egyenesen, ja és vízszintesen persze, ne félbe 😀 gondoltam azért szólok 😀
- Kezd el olvasztani a maradék étcsokit. Tegyél hozzá pici vajat, hogy szépen együtt tudjanak olvadni.
- Ha teljesen kihűlt a tészta jöhet a krém. Kb. a mennyiség felét szedd a tortalap közepére és oszlasd el egyenletesen. Tedd rá a tora tetejét és enyhén nyomkodd le. A krém többi része jöhet a torta tetejére. Onnan óvatosan tudod eloszlatni körbe és a torta oldalára. Figyelj oda, hogy szép egyenletes legyen. Most ráöntheted az olvasztott vajas csokit, de vigyázz ne legyen forró, se meleg, várd meg míg langyos lesz, nem fog megkeményedni, a vaj ne engedi, így egész jól ki lehet hűteni. Tehát mehet a csoki. Én úgy csináltam, hogy körbe a szélére csurgattam először, hogy tudjon így megfolyni, ahogy a képen látod, majd utána a maradék ment a közepére, az úgysem látszik 🙂
- Már csak a gyümiket kell rápakolnod és el is készültél. Néhány fotó és mehet a műved a hűtőbe
Képek a kész tortáról:
Jó sütögetést!
Szandi
Leave a Reply
You must be logged in to post a comment.