Sokszor sütök hot-dogot, finom, laktató. Most teljes kiőrlésű lisztből, roppanós virslivel készítettem egy tepsinyi adagot. Csak teljes kiőrlésű liszt volt benne, fehér liszt egyáltalán nem. Így is finom volt! 🙂
Hot-dog 100% teljes kiőrlésű lisztből
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 250 g teljes kiőrlésű búzaliszt
- 1 ek. búzasikér
- 1-2 kk. só
- 1 csapott kk. szárított élesztő
- 50 g ráma
- 1,5 dl tej
- 1 ek. tejföl
- 10 db virsli
Leírás
Előkészítés:
- A liszthez hozzáadjuk a többi alapanyagot és alaposan kidagasztjuk.
- Letakarjuk, kb. 1 órát pihenni hagyjuk.
- Tepsit sütőpapírral kibéleljük.
- A virsliket kivesszük a hűtőből, hogy szoba hőmérsékletűek legyenek, majd három részre vágjuk.
Elkészítés:
- Ha már jól megnőtt a tésztánk térfogata, enyhén lisztezett felületen kb. 40 x 30 cm téglalap formára nyújtjuk.
- Majd 24 részre vágjuk és megtöltjük a virslikkel. A tésztát csak egyszerűen ráhajtjuk a virslire és kicsit megsodorjuk.
- A kis hot-dogokat a sütőpapírral fedett tepsire tesszük, kicsit vízzel megspricceljük és 20-30 percet pihentetjük.
- Ezen idő alatt a sütőt 210 fokra előmelegítjük.
- Végül 15-20 perc alatt a hot-dogokat készre sütjük.
Megjegyzés
Ebből a mennyiségből 1 normál méretű tepsivel lesz, nekem 24 db hot-dog lett.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.