Húsos-zöldséges bulgur. A bulgur, mint köret teljesen új számomra, múlt hét óta vettem fel a “repertoárba”. Azóta már többször készítettem, mert nagyon finom, gyorsan készen van és sokféleképpen variálható. A bulgur nem más, mint tört búza, amit párolnak, kiszárítanak, majd durvára összetörnek. Éppen ezért nem kell sokáig főzni, ami apróbb elég akár leforrázni is… Amit én vettem kicsit nagyobb szemű, kb. 15 perces párolással és 1-1 arányú vízzel készítem. Ja, és amit majdnem elfelejtettem, hogy kisebb a kalória tartalma, mint a rizsnek. 100 g főtt bulgur 83 kcal, ezzel szemben a vadrizs 146, a fehér rizs 130, a jázmint rizs pedig 103 kcal.
Húsos-zöldséges bulgur
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 1 ek. olaj
- 100 g sovány darált sertéshús
- só
- bors
- 1,5 dl bulgur
- 1,5 dl víz
- 100 g vegyes zöldség
Leírás
- A darált húst sózzuk, borsozzuk, olajon lepirítjuk. (8-10 perc)
- Hozzáadjuk a többi alapanyagot és készre pároljuk. (15 perc)
- Közben néha megkeverjük, óvatosan hogy a zöldségeket ne törjük össze.
Megjegyzés
Én rizsfőzőben készítettem, de ahogy látom Magyarországon is egyre elterjedtebb a rizsfőzőhöz hasonló gyorsfőző vagy gyorspároló. Akinek van, használja és próbálja ki ezt a finom bulgurral készülő egytálételt. Akinek nincsen egy teflonos lábasban is elkészítheti.
Ebből a mennyiségből egy jó nagy tányérral lett, 430 g volt az étel súlya.
Ebből a mennyiségből egy jó nagy tányérral lett, 430 g volt az étel súlya.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.