A jól bevált recept szerint, most diós, aszalt szilvás jó reggelt kekszet sütöttem. Az aszalt szilva és a dió is házi. Finom és egészséges ropogtatnivaló. 🙂 A gyerekeknek az iskolába is szoktam uzsonnára csomagolni. Sokféleképpen ízesíthető, sütöttem már csokidarabosat, áfonyásat, gyömbéreset, de még update verziót is… a recepteket itt találod: Jó reggelt keksz házilag
♥ Cukrász és gasztroajándék kellékeket itt találsz: gasztroajándék webáruház ♥
Jó reggelt keksz házilag - diós, aszalt szilvás
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 100 g teljes kiőrlésű búzaliszt
- 50 g zabpehely
- 50 g teljes kiőrlésű rozsliszt
- 50 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
- 50 g darált dió
- csipet só
- 1 kk. sütőpor
- 60 g aszalt szilva
- 60 g vaj
- 80 g méz
- 1 db L méretű tojás
Leírás
- A diót ledaráljuk vagy késes aprítóban aprítjuk.
- Az aszalt szilvát kockára vágjuk.
- A száraz hozzávalókat, kimérjük, összekeverjük. Hozzá keverjük az aszalt szilvát is.
- A száraz anyagokhoz hozzáadjuk a vajat, a mézet, a tojást, amivel alaposan összedolgozzuk a tésztát. (Ha száraznak érezzük a tésztát 1-2 evőkanál tejet adunk hozzá.)
- Egy nejlonon jól összetömörítjük, megformázzuk a masszát, végül 30-60 percre mélyhűtőbe tesszük.
- A hűtési idő leteltével, deszkán 2-3 mm vastagra szeleteljük. Ha szükséges a kezünkkel kicsit megformázhatjuk a szeleteket. Majd sütőfóliával borított tepsire tesszük a kekszeket.
- Hideg sütőben indítva 190 fokon kb. 18 perc alatt készre sütjük. (Ha meleg a sütőnk rövidebb idő, 14-15 perc elegendő neki.)
Megjegyzés
Ebből a mennyiségből nekem 15 db keksz lett. Természetesen lehet máshogy is formázni, kinek milyen forma tetszik, vagy melyiket egyszerűbb elkészíteni.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.