Egészséges és finom, Jó Reggelt keksz házilag! Ha ezt kipróbálod, nem veszel több boltit! Most gyömbéreset készítettem!… Jobb mint a bolti és nem tartalmaz mindenféle káros anyagot (Ilyeneket olvastam a bolti dobozon: emulgeálószerek, aroma, tömegnövelő szer, stb.) Na mit szólsz?
Érdemes többfélét lesütni, légmentesen zárható dobozba betárolni, aztán csak elő kell venni, amikor éppen szükség van rá. Csomagolhatunk a gyerekeknek a suliba, de egy kis doboz a női kézitáskába is biztos befér…
Sütöttem már csokidarabosat és update verziót is. Mindkettő finom, nagy sikert aratott a család és barátok körében.
♥ Cukrász és gasztroajándék kellékeket itt találsz: gasztroajándék webáruház ♥
Jó Reggelt keksz házilag, gyömbéres
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 100 g teljes kiőrlésű búzaliszt
- 50 g finomliszt
- 50 g zabpehely
- 50 g teljes kiőrlésű rozsliszt
- 50 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
- csipet só
- 1 kk. sütőpor
- 60 g vaj
- 60 g méz
- 1 db L méretű tojás
- 25 g friss, reszelt gyömbér
Leírás
- A száraz hozzávalókat, kimérjük, összekeverjük.
- A száraz anyagokhoz hozzáadjuk a vajat, a mézet, a tojást és a reszelt gyömbért, amivel alaposan összedolgozzuk a tésztát. (Ha száraznak érezzük a tésztát 1-2 evőkanál tejet adunk hozzá. Nekem nem kellett hozzá.)
- Egy nejlonon jól összetömörítjük, megformázzuk a masszát, végül 30 percre mélyhűtőbe tesszük.
- A hűtési idő leteltével, deszkán 2-3 mm vastagra szeleteljük. Ha szükséges a kezünkkel kicsit megformázhatjuk a szeleteket. Majd sütőfóliával borított tepsire tesszük a kekszeket.
- Hideg sütőben indítva 190 fokon kb. 18 perc alatt készre sütjük. (Ha meleg a sütőnk rövidebb idő elegendő neki.)
Megjegyzés
Ebből a mennyiségből nekem 12 db keksz lett. Természetesen lehet máshogy is formázni, kinek milyen forma tetszik, vagy melyiket egyszerűbb elkészíteni.
A szeletelés fotói most elmaradtak, egyszerűen elfelejtettem. De a csokidarabos keksznél megnézheti, aki szeretné. Katt ide: keksz formázása
A szeletelés fotói most elmaradtak, egyszerűen elfelejtettem. De a csokidarabos keksznél megnézheti, aki szeretné. Katt ide: keksz formázása
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.