Egészséges és finom, Jó Reggelt keksz házilag! Ha ezt kipróbálod, nem veszel több boltit! Én elkészítettem, és lesz még folytatás… mert sütök majd még áfonyás-fahéjasat, diós-aszaltszilvásat, gyömbéreset és update verziót is… Jobb mint a bolti és nem tartalmaz mindenféle káros anyagot (Ilyeneket olvastam a bolti dobozon: emulgeálószerek, aroma, tömegnövelő szer, stb.) Na mit szólsz?
Érdemes többfélét lesütni, légmentesen zárható dobozba betárolni, aztán csak elő kell venni, amikor éppen szükség van rá. Csomagolhatunk a gyerekeknek a suliba, de egy kis doboz a női kézitáskába is biztos befér…
- 100 g teljes kiőrlésű búzaliszt
- 50 g finomliszt
- 50 g zabpehely
- 50 g teljes kiőrlésű rozsliszt
- 50 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
- csipet só
- 1 kk. sütőpor
- 60 g vaj
- 60 g méz
- 60 g kockára vágott csokoládé
- 1 db L méretű tojás
- A száraz hozzávalókat, kimérjük, összekeverjük.
- A száraz anyagokhoz hozzáadjuk a vajat, mézet és a csokit, összemorzsoljuk a tésztát. Végül hozzáadjuk a tojást, amivel összedolgozzuk a tésztát.
- Egy nejlonon jól összetömörítjük, megformázzuk a masszát, végül 30 percre mélyhűtőbe tesszük.
- A hűtési idő leteltével, deszkán kb. 3 mm vastagra szeleteljük. Ha szükséges a kezünkkel kicsit megformázhatjuk a szeleteket. Majd sütőfóliával borított tepsire tesszük a kekszeket.
- Hideg sütőben indítva 190 fokon kb. 18 perc alatt készre sütjük.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
2022.03.31. Ma kicsit máshogy készítettem a kekszet. Nem volt tönkölylisztem, úgyhogy helyette teljes kiőrlésű búzalisztet használtam. Kicsi volt a tojás, így kettő darabot tettem a tésztához. Édes és tejcsoki vegyesen került bele, nem rontotta el, nagyon finom lett. Valamivel kisebbre formáztam a tésztarudat és szeletelés után egy habkártyával megszúrkáltam a kekszeket. 20 perc alatt sütöttem készre, a fiúk kérésére kicsit sültebbek mint általában.
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.