Jó Reggelt keksz házilag, Update1 Norbi lisztből! Nincs benne emulgeálószer, aroma, tömegnövelő szer, stb. mint a bolti kekszekben. Xilittel édesítettem, csokidarabokkal bolondítottam. 🙂 Előszőr a hagyományos, nem szénhidrát csökkentett változatot készítettem el, csak hogy legyen tapasztalat. Receptjét itt találod: Jó Reggelt keksz házilag. Jelentem mindegyik nagyon jól sikerült. De most írom a ch csökkentett receptet. 🙂
Jó Reggelt keksz Update1 lisztből
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 100 g Update1 liszt
- 100 g dió, mandula, mogyoró
- 20 g zabpehely
- 30 g teljes kiőrlésű rozsliszt
- 20 g teljes kiőrlésű búzaliszt
- 30 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
- csipet só
- 1 kk. sütőpor
- 75 g vaj vagy kókuszolaj
- 40 g xilit
- 40 g cukormentes csokoládé
- 1 db L méretű tojás
- 3 ek. víz
Leírás
- A diót, mandulát mogyorót ledaráljuk, maradhatnak benne nagyobb darabok is.
- A száraz hozzávalókat, kimérjük, összekeverjük.
- A száraz anyagokhoz hozzáadjuk a vajat, xilitet és a csokit és tojást, vizet, majd jól összedolgozzuk a tésztát.
- Egy nejlonon alaposan összetömörítjük, megformázzuk a masszát, végül 30 percre mélyhűtőbe tesszük.
- A hűtési idő leteltével, deszkán kb. 3 mm vastagra szeleteljük. Ha szükséges a kezünkkel kicsit megformázhatjuk a szeleteket. Majd sütőfóliával borított tepsire tesszük a kekszeket.
- Hideg sütőben indítva 190 fokon 18-20 perc alatt készre sütjük.
Megjegyzés
Ebből a mennyiségből 11 db méretes keksz lett. Súlya: 476 g összesen.
Természetesen lehet máshogy is formázni, kinek milyen forma tetszik, vagy melyiket egyszerűbb elkészíteni.
Természetesen lehet máshogy is formázni, kinek milyen forma tetszik, vagy melyiket egyszerűbb elkészíteni.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.