Kakaós csokis muffin! Sokszor sütöm, valahogy a recept nem került fel a weboldalra a receptek közé, ezért most gyorsan pótolom. Egyszerűen, gyorsan elkészíthető, nem marad utána sok mosogatnivalónk sem. Amíg a tésztát összeállítjuk, a sütőt előmelegítjük, aztán gyorsan megsütjük. 40 perc alatt asztalon illatoznak a finom, kakaós csokis muffinok!
- 200 g BL-55 finomliszt
- 2 ek. kakaópor (cukrozatlan)
- 10 g sütőpor
- 100 g kristálycukor
- csipet só
- 100 g vaj vagy ráma
- 2 tojás
- 1,5 dl tej
- 1-2 ek. rumaroma
- 100 g csokoládé
- A sütőt 170 fokra előmelegítjük.
- A muffinformába papírt teszünk. (Én mindig teszek bele, mert félek, hogy papír nélkül nem jön ki, és a tálalása is gusztusosabb papírral mint nélküle.)
- A száraz hozzávalókat kimérjük (liszt, kakaópor, sütőpor, kristálycukor, só), összekeverjük.
- Hozzáadjuk a többi hozzávalót, a csokoládé kivételével (vaj, tojás, tej, rumaroma) és alaposan összekeverjük. (Én gépi habverővel szoktam, előszőr alacsonyabb, majd magasabb fokozaton.)
- A csokoládét összevágjuk, a tésztába forgatjuk. Ezt már csak sima fakanállal tesszük.
- A tésztát a muffin formákba kanalazzuk, de nem teljesen tele, mert sütés közben kissé megnőnek.
- Ez a mennyiség 12 db nagy muffin készítésére volt elegendő.
- Előmelegített sütőben 170 fokon, 20 perc alatt sültek készre.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
2020.10.07. Ma oreos keksz és oreos csokoládé került bele, a 100 g csoki helyett. A tésztán annyit változtattam, hogy 100 g cukor helyett csak 80 g-ot tettem bele és 2 ek. kakaópor helyett csak egy teáskanállal. 12 kekszes csokis és egy db töltetlen muffin lett ebből a mennyiségből. 20 perc helyett 27 percig sütöttem. Mutatom a képeket is:
Ha kedvet kaptál a muffinhoz, itt olvashatsz még recepteket: muffin receptek
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.