Két kis kakaós korong, finom lekvárral összeragasztva… hm ez a kakaós linzer. Kicsit időigényes a szaggatás miatt, de megéri, mert imádják a kicsik és nagyok. És a legjobb benne, hogy karácsony előtt akár két héttel is megsüthetjük, majd pár nappal karácsony előtt lekvárral összeragasztjuk a korongokat, hogy megpuhuljanak. Így nem kell mindent az utolsó napokban megsütni…
Kakaós linzer
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
Tésztához:
- 300 g liszt
- 100 g porcukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 40 g kakaópor (cukrozatlan)
- késhegynyi sütőpor
- 200 g vaj vagy ráma
- 1 tojás
Két linzer közé:
- lekvár ízlés szerint
Leírás
- A hozzávalókból linzertésztát gyúrunk (ha túl lágy még egy kis lisztet adunk hozzá). Hűtőben minimum 1 órát pihentetjük.
- Lisztezett felületen kb. fél cm vastagra nyújtjuk és kerek pogiszaggatóval szaggatjuk. A tészta könnyen lágyul, gyorsan kell vele dolgozni.
- Sütőpapírral fedett tepsire tesszük és közepes hőmérsékletem megsütjük. Vigyázat, hamar sül és könnyen megég. (Nekem 180 fokon 6-8 perc alatt megsülnek. Ha két tepsivel sütök egyszerre, akkor természetesen több idő kell nekik.)
- Amikor kihűlt, két korongot lekvárral összeragasztunk és legalább 1 napot hagyjuk pihenni, hogy megpuhuljon.
Megjegyzés
Egy adagból 2 tepsi kiszaggatott tésztakorong lesz, amiből mérettől függően 40-50 linzer készül.
♥ És akkor következzenek a fotók, klikk a képre …
2021.02.25. Ma dupla adagot sütöttem, egyik kakaós, a recept szerint, a másik pedig csak sima vaníliás tészta. A 40 g kakaóport 40 g lisztre cseréltem, a többi alapanyag és a sütés is teljesen a recept szerint.
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.