Férjem kérésére a mézes puszedlik után egy adag kakaós puszedlit is sütöttem. Nekem a hagyományos mézes puszedli jobban ízlik, de a fiúknak a kakaós a kedvence. A kakaósat kerek kiszúróval készítettem, így gyorsabb és egyszerűbb volt, mint kézzel golyókat formálni.
Kakaós puszedli
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
Tésztához:
- 250 g méz
- 50 g zsír
- 3 tojás sárgája
- 1 egész tojás
- 5 ek. tejföl
- 600 g finomliszt
- 150 g porcukor
- 3 ek. kakaópor (cukrozatlan)
- 1 kk. fahéj
- ½ kk. mézeskalács fűszerkeverék
- 2 kk. szódabikarbóna
Cukormázhoz:
- 3 tojás fehérje
- 250 g porcukor
- 1 kk. ecet
Leírás
Tészta elkészítése:
- A mézet és a zsírt összemelegítjük.
- Egy tálban elkeverjük a tojást, tojássárgákat, tejfölt és a porcukrot.
- A lisztet átszitáljuk, elkeverjük a kakaóporral, a szódabikarbónával és a fűszerekkel.
- A mézes, tojásos és lisztes keveréket összeöntjük, egy fakanállal alaposan összekeverjük. Egy zacskóba tesszük, egy éjszakára a hűtőben pihentetjük.
- Másnap a masszát két részre vágjuk, az első adagot két sütőpapír között kb. 1 cm vastagra elnyújtjuk, szaggatjuk, majd sütőpapírral fedett tepsire tesszük a puszedliket, egymástól kellő távolságra, mert sütés közben megnőnek.
- Előmelegített sütőben 180 fokon 8-10 perc alatt készre sütjük őket. (Vigyázat ne süssük túl, mert akkor kiszárad!)
- Míg sültek a puszedlik, a tojásfehérjét a cukorral és az ecettel habbá vertem.
Díszítés:
- A kisült, de még forró puszedliket, a cukormázba mártottam, műanyag tálcára sorakoztattam őket, vigyázva, hogy ne érjenek össze, majd egy éjszakán át a konyhapulton pihentettem őket.
- Másnap jól zárható műanyag dobozba tettem őket.
Megjegyzés
Ebből a mennyiségből 4 tepsivel lett, azaz 76 darab.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.