Ehhez a palacsintához nem kell tojás és egyszerűen elkészíthető. Nem lesz tőle égett olajszag a konyhában. Nagyon finom, érdemes kipróbálni!
Kanadai palacsinta
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 3 dl finomliszt (kb. 180 g)
- 1 csomag sütőpor (15 g)
- 2 ek. cukor
- 1 csipet só
- 2,5 dl tej
- 2 kk. olaj
Leírás
Előkészítés:
- A lisztet, sütőport, cukrot és sót összekeverjük.
- Hozzáadjuk az olajat és a tej kétharmad részét.
- Mixerrel csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a többi tejet és mégegyszer elkeverjük.
Elkészítés:
- Teflon serpenyőn sütjük, további olaj hozzáadása nélkül. Egy nagyobb serpenyőben egyszerre 4-5 db süthető.
- Merőkanállal kisebb mennyiséget a serpenyőbe teszünk, kissé elegyengetjük, hogy kb. 5-6 cm átmérőjű kör alakú palacsintákat kapjunk.
- A sütőpor miatt a palacsinták magasabbra nőnek, vastagabbak lesznek. Ha kissé barnás színűek, megfordítjuk és a másik oldalukat is megsütjük.
- Ha kisült azonnal fogyasztható. Kínálhatjuk: csokiöntettel, nutellával, lekvárral vagy mézzel. Magában is nagyon finom, egy bögre tejjel vagy teával, esetleg kávéval.
Megjegyzés
A receptet a dán barátnőmtől kaptam, akinek nem volt otthon tojása és úgy szeretett volna palacsintát sütni. Tehát nem tévedés, nem kell hozzá tojás. Mindenkinek nyugodt szívvel ajánlom, próbáljátok ki, nagyon finom.
Ebből a mennyiségből 20-25 darab tenyérnyi palacsinta jön ki, vastagságtól függően.
A fiúk már maguknak ízesítik, díszítik, róluk is csatoltam 1-1 képet és persze a kész palacsintájukról is.
Ebből a mennyiségből 20-25 darab tenyérnyi palacsinta jön ki, vastagságtól függően.
A fiúk már maguknak ízesítik, díszítik, róluk is csatoltam 1-1 képet és persze a kész palacsintájukról is.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.