Káposztasaláta: egyszerű de nagyszerű. Nagy fiam kedvenc savanyúsága, amit sokszor készítek. 1-2 fej káposztából készítem, hűtőben tárolom. Pár nap alatt el is fogyasztjuk. Pörkölt, paprikás krumpli, krumplis tészta, borsos tokány, rántott vagy párizsias hús mellé kínálom.
- 1 fej új káposzta
- 3 kk só
- 4 ek. cukor
- 4 ek. 10 %-os ecet
- 0,5 l víz
- ízlés szerint kömény vagy őrölt kömény
- A káposzta külső levelét leszedem, ketté vágom. Torzsáját eltávolítom.
- Nem gyalulom, késsel vágom csíkokra. Akinek van gyaluja, természetesen azzal is apríthatja.
- Besózom, többször átkevergetem.
- Majd hozzáadom a cukrot, ecetet, vizet. Ezzel is alaposan összekeverem.
- Végül ízesíthetjük köménnyel vagy őrölt köménnyel.
- Minimum egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek. Ha új káposztából készítjük, akkor másnap már fogyasztható. Ha szükséges másnap még után ízesíthetjük. (Nekem előfordul, hogy nem elég savanyú, ilyenkor kicsi ecetet adok még hozzá.)
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
2020.06.18. MÓDOSÍTÁS: Az utóbbi időben vizet egyáltalán nem adok hozzá, csak a saját levét amit enged. Tehát legyalulom, sózom, átkeverem, pihentetem 10 percet. Majd cukrozom, átkeverem, pihentetem 10 percet. Végül hozzáadom az ecetet, átkeverem. Köményt egyáltalán nem teszek bele, jobban szeretik most csak a friss káposzta ízével. Egy-két órát pihen, aztán már fogyasztjuk is a fincsi salátát. 2 fej új káposztából 3 normál befőttesüvegnyi saláta lesz. (Persze jól bele kell nyomkodni az üvegekbe.) Fogyasztásig hűtőben tároljuk.
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.