Itt az új karalábé szezonja, használjátok ki Ti is! Ma vettem zsenge karalábét gyorsan el is készítettem ezt a finom egytálételt, a karalábéfőzeléket húsgombóccal. Ízletes, másnap is finom és könnyen melegíthető, kiadós étel.
Karalábéfőzelék húsgombóccal
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 3 nagy fej zsenge karalábé
- 400 g darált hús
- 1 fej vöröshagyma
- olaj
- só
- bors
- 1 marék rizs
- 1 egész tojás
- 4 ek. tejföl
- 4 ek. liszt
Leírás
- A vöröshagymát apróra vágjuk, olajon zsemleszínűre pirítjuk.
- A darált húshoz hozzáadjuk a hagymát, sót, borsot, 1 marék rizst, 1 tojást és alaposan összedolgozzuk, majd gombócokat formálunk. (Én 8 darabot készítettem.)
- Sós vízben feltesszük a gombócokat főzni, közben a karalábét megtisztítjuk, hasábokra vágjuk.
- Kb. 50 perc elteltével a gombócokhoz adjuk a karalábé darabokat és tovább főzzük.
- Amikor majdnem puha (kb. 20 perc) tejfölös habarással sűrítjük. (Kb. 4 ek. tejföllel és 4 ek. lisztettel habartam be.)
- Miután hozzáöntjük a habarást, még 2-3 percig összeforraljuk.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Leave a Reply
You must be logged in to post a comment.