Ha egy könnyű fogásra vágytok, és szeretitek a karfiolt, akkor jószívvel ajánlom ezt a finom karfiol pörköltet. Készítsétek el, egyszerű és jóízű.
Karfiol pörkölt
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 2 ek. olaj
- 1 kisebb vöröshagyma
- 1 kisebb fej karfiol
- 1 csapott ek. pirospakrika
- só
- bors
- kb. 4 dl víz
- 4 ek. tejföl
- 1,5 ek. liszt
Leírás
Előkészítés:
- A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük.
- A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk.
Elkészítés:
- A vöröshagymát kb. 2 ek. olajon zsemleszínűre pirítjuk.
- Lehúzzuk a tűzről, beletesszük a pirospaprikát, elkeverjük.
- Hozzáadjuk a karfiolt és kb. 4 dl vízzel felengedjük. Sózzuk, borsozzuk.
- Kb. 20 percig főzzük (nem kell egészen puhára) majd behabarjuk.
- A habaráshoz egy kis tálban a tejfölt elkeverjük a liszttel és a pörkölthöz adjuk, amivel 3-4 perc alatt még összefőzzük.
Megjegyzés
Köretnek főtt tésztát, rizst vagy nokedlit szoktam hozzá készíteni.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.