Ma vacsorára sütöttem ezeket a kefires bucikat. Semmi extra bánásmód, kézzel gyors kelt tészta dagasztás, pihentetés, formázás, sütés. Nagyon finom, puhák lettek, a tetejére kis reszelt sajtot szórtam.
Kefires buci
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 500 g finomliszt (BL-55)
- 25 g élesztő
- 1 teáskanál cukor
- 2 kávéskanál só
- 2 ek. burgonya pehely
- 1 dl langyos víz
- 2 dl kefir
- 55 g vaj
- tetejére reszelt sajt vagy magvak
Leírás
- Az élesztőt 1 dl langyos vízbe belemorzsoltam, 1 kk. cukrot adtam hozzá, félretettem.
- A lisztet átszitáltam, a tepsit sütőpapírral kibéleltem.
- Kelesztőtálba mértem a lisztet, sót, burgonyapelyhet, elkevertem. Hozzámértem a puha vajat és a szoba hőmérsékletű kefirt.
- Ez alatt az élesztőm felfutott, azt is hozzáadtam. Kézzel alaposan kidagasztottam.
- Amikor a tészta szép fényes, egynemű lett, akkor letakartam, 30 percet pihentettem. Utána kicsit átgyúrtam, ismét letakartam, 40 percet pihentettem.
- Majd 10 egyenlő részre osztottam (90 g-os darabok lettek), és kis gömböket formáztam belőlük.
- Majd egyesével kinyújtottam őket, hosszanti oldalon kettéhajtottam és feltekertem. Sütőpapírral bélelt tepsire raktam a bucikat, úgy, hogy a tekert végük alulra kerüljön.
- Vízzel megspricceltem, 15 percet pihentettem őket, úgy hogy egy másik tepsivel letakartam.
- Ismét megspricceltem vízzel, majd hideg sütőbe tettem és 190 fokon 20 percet sütöttem őket.
- Ekkor gyorsan kivettem, megszórtam reszelt sajttal és még 8-10 percre visszatettem sülni.
- Rácson hagytam kihűlni a bucikat.
Megjegyzés
Akinek sok ez a mennyiség, még frissen a felesleg lefagyasztható. Arról, hogy hogy teszem a fagyasztóba itt olvashatsz.
November 25-én ismét megsütöttem a bucikat, sajt helyett magokat szórtam a tetejére.
November 25-én ismét megsütöttem a bucikat, sajt helyett magokat szórtam a tetejére.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.