A keksz kocka sütés nélkül készül, háztartási kekszből kakaóval és csokival, igazi energiabomba. Jó édes és csokis, éppen ezért én kicsi kockákra szeletelem, így akinek éppen csak két kis kockára támad kedve, az is jóízűen megeheti.
Keksz kocka
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 500 g darált háztartási keksz
- 100 g porcukor
- 4 ek. ét kakaópor
- 250 g vaj
- 2 dl tej
- 20 ml rumaroma
Tetejére:
- 1 tábla csokoládé
- 1 ek. olaj
Leírás
- A darált kekszet összekeverjük a porcukorral, kakaóporral, majd hozzáadjuk a vajat, tejet és rumaromát. Összegyúrjuk.
- Egy kisebb tepsibe (20 x 26 cm) fóliát teszünk, majd belenyomkodjuk a kekszmasszát.
- Kb. 2 órára hűtőbe tesszük, szikkasztjuk.
- A tábla csokit vízgőz felett felolvasztjuk, 1 ek. olajat adunk hozzá, elkeverjük, majd a kekszmassza tetejére öntjük.
- Hűtjük, amikor jól megdermedt felszeleteljük.
Megjegyzés
Az eredeti recept forrása, lsd. itt.
2015.11.07. Istvánkám születésnapjára késztettem egy adag keksz kockát, a tetejére viszont nem táblás olvasztott csokit , hanem általam készített csokibevonatot tettem. Ehhez megolvasztottam 40 g vajat, beleszitáltam 40 g porcukrot és 20 g ét kakaóport (cukormentes), és lassú tűzön szép simára kevertem. Ha esetleg szükséges 1 ek. vizet adunk még hozzá. Nem kell forralni, csak jól összemelegíteni, selymesedésig. Aztán még melegen a sütemény tetejére simítottam. Miután a csokibevonat megdermedt, forró vízben felmelegített (és persze megtörölt) vékony pengéjű késsel 3 x 3 cm-es kockára szeleteltem. Képek a galéria végén megtekinthetők.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.