A kelbimbó főzelék gyorsan elkészíthető és finom. Én most fasírttal készítettem, aminek annyi volt a különlegessége, hogy elfogyott a zsemlemorzsám, így zabpehelybe forgattam. 🙂
Kelbimbó főzelék
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 200 g friss kelbimbó
- 1 nagyobb szem burgonya
- 0,6 liter víz
- só
- majoranna
- 4 ek. olaj
- 2 ek. liszt
- 2 gerezd fokhagyma
Leírás
- A kelbimbót megtisztítjuk, a burgonyát megpucoljuk, kis kockákra vágjuk.
- Majd egy kis fazékba tesszük, felöntjük 0,6 liter vízzel, sózzuk, majorannával fűszerezzük.
- Kb. 20 percig főzzük.
- Közben rántást készítünk. (Egy kisebb lábasban olajat melegítünk, beleszórjuk a lisztet, majd folyamatos kevergetés közben zsemleszínűre pirítjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Ráöntjük a kelbimbóról a levet, csomómentesre keverjük).
- Ezt a rántást visszaöntjük a kelbimbóra.
- Még pár percig forraljuk, besűrítjük.
Megjegyzés
Feltétnek sokféle finomság kerülhet mellé vagy a tetejére: sült virsli, fasírt, sült hús, pörkölt, tükörtojás, rántott párizsi...
Ez a mennyiség 2 személy részére elegendő.
Ez a mennyiség 2 személy részére elegendő.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
Feltétnek kínálhatunk mellé pl. fasírtot. A fasírt receptemet itt találod: fasírtgolyó
2021.11.10. Ma kelkáposztafőzeléket készítettem, fenti recept szerint, csak kelbimbó helyett egy negyed kelkáposztát főztem meg.
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.