Készíts házi felvágottat 10 perc alatt!
Bizony! Ez egy nagyon egyszerűen teljesíthető feladat! Sokan azért nem szeretik a bolti felvágottakat, mert tele vannak sóval és egyéb ízesítőszerrel. Nem tudom i az igazság, azt viszont tudom, ha magam készítem, az van rajta és benne, amit én bele teszek. Úgyhogy, ha biztosra játszol érdemes megpróbálni ezt a rendkívül egyszerű receptet, mellyel elkészítheted saját sonkádat, úgy, ahogy azt szeretnéd!
10 perc, valóban, a belefektetett munka, tény, hogy a sütési idő az 60 perc, de még szerencse, hogy nem kell a sütő mellett steppelni, míg ő süt. Addig te csinálhatsz akármit is.
Készíts házi felvágottat 10 perc alatt!
Hozzávalók
- Sovány, egész karaj ( a méretét rád bízom, olyat válasz, ami neked tetszik )
- Tengeri, vagy Himalaya só
- Természetes fűszerek, vagy fűszerkeverék, bors
- Olivaolaj
Leírás
- Tépj egy jókora méretű alufóliát, majd még egy ugyan ekkorát. Később ebbe fogod csomagolni a húst. Tedd őket egymásra és voila, dupla rétegű. Most tegyél 3-5 ek. olivaolajat az alufóliára. Oszlasd el rajta akkora akkora részen, mint maga a hús. Szórj rá kevés sót, és jó bőven fűszereket, borsot ne kíméld. Majd jöhet a közepére a karaj. A tetejét kend meg oliva olajjal, majd só és fűszerek. Képezz a húson fűszer kérget! Majd alaposan, de tényleg alaposan csomagold be, úgy, hogy a nyílás része felfelé legyen. Ezt a gubót tedd egy magasabb falú tepsibe, majd nagyjából félig tegyél vizet a tepsibe, majd mehet az egész a sütőbe 60 percre 180-200 fokon. Ha elkészültél, óvatosan halászd ki a húst, majd szedd le róla az alufóliát. Hagyd kihűli, majd szeleteld úgy, ahogy neked tetszik. Vékonyabb, vagy vastagabb szeletekre, esetleg kockákra.
- Sütheted víz és alufólia nélkül is, de így számíts rá, hogy szárazabb lesz a hús.
Jó sütögetést!
Szép napot!
Szandi
Comments are closed.