Amikor hazajött a férjem Kínából, hozott magával friss bambuszrügyet. (Ne mondjátok el senkinek, mert persze tilos élelmiszert behozni…) Ő főzött, én fotóztam és írtam, hogy nektek is megmutathassam, hogy hogy készül a kínai édes-savanyú csirke bambuszrüggyel. Ha nincs kedvetek kínai élelmiszerboltot keresni (ott általában konzerv bambuszrügy kapható), akkor más zöldséggel pl. káposztával is elkészíthető.
Kínai édes-savanyú csirke
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 3 ek. olaj
- 500 g csirkemell
- nagy marék bambuszrügy
- 2 nagyobb sárgarépa
- só
- édes-savanyú szójaszósz
- snidling
Leírás
Előkészítés:
- A csirkemellet megmossuk, feldaraboljuk. (kb. mutatóujjnyi darabokra)
- A bambuszt, répát megtisztítjuk, daraboljuk. (szintén mutatóujjnyi darabokra)
- A snidlinget apróra vágjuk.
Elkészítés:
- A csirkemell darabokat forró olajba tesszük, sózzuk, fehéredésig sütjük.
- Hozzáadjuk a bambuszt és letakarva roppanósra pároljuk.
- Addig pároljuk, míg el nem fő a leve, majd hozzáadjuk a sárgarépa darabokat is.
- A sárgarépával is pároljuk, sütjük, végül meglocsoljuk az édes-savanyú szójaszósszal. Annyit kell önteni rá, hogy mindenhol szépen átjárja, de ne tocsogjon az alján.
- Összepirítjuk és tojásos rizzsel tálaljuk. A tetejét apróra vágott snidlinggel megszórjuk.
Megjegyzés
Nagy lángon rövidebb idő alatt elkészíthető, a kínaiak úgy készítik. Mi inkább a lassú tűz melett döntöttünk, így kevésbé lesz koszos a konyha, viszont kicsit tovább tart.
Ez a mennyiség 4 fő részére elegendő. 2 pohárnyi rizsből, 5 tojással készült a tojásos rizs. Elkészítése egyszerű: a tojásból szokásos módon rántottát sütünk, fakanállal a serpenyőben összedaraboljuk, errel kerül a kész párolt rizs, 4-5 ek. szójaszósz. Jól átforgatjuk, kicsit összepirítjuk és már készen is van.
Ez a mennyiség 4 fő részére elegendő. 2 pohárnyi rizsből, 5 tojással készült a tojásos rizs. Elkészítése egyszerű: a tojásból szokásos módon rántottát sütünk, fakanállal a serpenyőben összedaraboljuk, errel kerül a kész párolt rizs, 4-5 ek. szójaszósz. Jól átforgatjuk, kicsit összepirítjuk és már készen is van.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.