Aki szereti a káposztát – és nem csak a magyar töltött káposztát – annak ajánlom a mai receptemet, a kínai káposztát kipróbálásra. Készítettem már öreg káposztából is, de inkább a friss, zsengébb fajta káposztából igazán finom.
Kínai káposzta
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- ¼ fej káposzta
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek. szójaszósz
- 1 kk. szójababszósz
- 2 ek. olaj
- ½ csilipaprika
Leírás
Előkészítés:
- A káposztát megtisztítjuk, 2 x 3 cm darabokra vágjuk.
- A fokhagymát megpucoljuk, vékony szeletekre vágjuk.
- A csilit kis darabokra aprítjuk.
Elkészítés:
- Ha mindent előkészítettünk, a wokot felforrosítjuk, 2 ek. olajat beleteszünk, forróra hevítjük.
- A forró olajba tesszük a csilit, fokhagymát, káposztát, szójaszószt, szójababszószt. Nagy lángon folyamatosan kevergetve sütjük. (kb. 1 percig)
- Majd kicsi vizet adunk hozzá és közepes láng fölött (lefedve) tovább pároljuk, míg éppen hogy megpuhul (kb. 2-3 perc, de csak addig hogy roppanós maradjon a káposzta, ne pároljuk teljesen puhára.).
- Végül ízlés szerint sózzuk, megkeverjük és azonnal tálaljuk.
Megjegyzés
Párolt rizst adunk a káposzta mellé köretnek.
Wok hiányában serepenyőben is elkészíthetjük az ételt.
Wok hiányában serepenyőben is elkészíthetjük az ételt.
2015.06.04. Ma hússal készítettem, teljesen friss, zsenge káposztából. 🙂
200 g füstölt, főtt karajt vágtam vékony csíkokra, ahhoz adtam egy fél fej káposztát, csíkokra vágva. Annyi levet eresztett, hogy nem is kellett hozzá vizet önteni. (A rizzsel kezdtem, pirítottam, pároltam, közben felvágtam a többi hozzávalót. A káposzta 4-5 perc alatt készen is volt.)
♥ Jó étvágyat kívánok!
Leave a Reply
You must be logged in to post a comment.