Kínai sült padlizsán. Kínában fokhagymával készítik, én most kipróbáltam medvehagymával is. Mindkettő változat nagyon finom, sült vagy rántott húsok mellé remek köret lehet. Egyszerű elkészíteni, nem kell nagyon pepecselnünk, a sütő végzi a munka oroszlán részét.
Kínai sült padlizsán
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 2 db padlizsán
- 2-4 gerezd fokhagyma
- 5-6 levél medvehagyma
- olivaolaj
- só
Leírás
Előkészítés:
- A fokhagymát megpucoljuk, a medvehagymát megmossuk.
- A padlizsánt megmossuk, hosszában félbevágjuk. Sütőpapírral borított tepsire fektetjük.
- A padlizsánok tetejét megkenjük vékonyan olivaolajjal.
- Én a felét fokhagymásan a felét medvehagymával készítettem.
- A fokhagymát összetörjük, elosztjuk a két darab padlizsán tetején.
- A medvehagymát felvágjuk, a másik két padlizsán tetejére tesszük.
- A padlizsánokat megsózzuk, fóliával letakarjuk.
Elkészítés:
- Kb. 230 fokon 25-30 perc alatt késztre sütjük.
Megjegyzés
A fokhagyma és medvehagyma mennyisége természetesen ízlés dolga. Mindenesetre meg kell hogy említsem, hogy Kínában kb. kétszer ennyi fokhagymával készítik, mint én készítettem. 🙂
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
Én tegnap rántott csirkemellel, sült krumplival és kínai párolt spenóttal tálaltam. Nagyon finom volt!
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.