Egyik nagy kedvencünk a kínai sült rizs, még a régi szép időkből, amikor nagy Kína-járók voltunk. 🙂 Sokféle zöldséggel, különböző húsokkal elkészíthető. Akár maradék rizst, felvágottat, zöldségeket is felhasználhatunk hozzá.
Kínai sült rizs
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 2 ek. olaj
- 3 kisebb tojás
- 1 pici fej vöröshagyma
- maradék párolt rizs
- kis darab maradék naturon sült csirkemell (lehet sonka, szalonna egyéb hús)
- maradék párolt zöldség
- 2-3 ek. szójaszósz
Leírás
- Előszőr mindent szükséges alapanyagot összevágunk. Csirkemellet vékony csíkokra, hagymát apró kockára.
- Kb. 1 ek. olajon a 3 tojásból rántottát sütünk, majd lapos fejű fakanállal a serpenyőben fel is daraboljuk. Egy tányérra félretesszük.
- Ezután 1 ek. olajon a hagymát is megdinszteljük, majd rátesszük a rizst és 2-3 ek. szójaszószt. Jól átkeverjük, összemelegítjük.
- Végül hozzáadjuk a húst, zöldséget és az összedarabolt tojást.
- Néhány perc alatt, magas hőfokon összesütjük. (Ha szükséges még egy kis olajat öntünk alá.)
- Mi úgy szeretjük, ha imitt-amott megpirul, de mindenki döntse el maga, hogy mennyire pirítja meg.
Megjegyzés
Ez az adag előző napról maradt alapanyagok felhasználásával készült.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.