Gyorsan elkészíthető, finom kínai étel. Kicsit hasonlít a magyar lecsóhoz, de ez mégis csak egy kínai étel, a tojásos paradicsom.
Kínai tojásos paradicsom
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 1 nagyobb paradicsom
- 2 nagy tojás
- metélőhagyma
- 1 ek. olaj
- só
Leírás
Előkészítés:
- A tojásokat felverjük, sózzuk, jól elkeverjük.
- A paradicsomot megmossuk, megtisztítjuk, 1,5 x 1,5 mc-es kockákra vágjuk.
- A hagymát apróra vágjuk.
- Minden szükséges alapanyagot és eszközt a tűzhely mellé készítünk.
Elkészítés:
- Ha mindent előkészítettünk, a wokot felforrosítjuk, beleteszünk 1 ek. olajat, forróra hevítjük.
- Beletesszük a kockára vágott paradicsomot, 1 percig nagy lángon sütjük.
- Ráöntjük a tojást, folyamatosan keverve 1 -2 perc alatt készre sütjük.
- Elzárjuk a gázt, megszórjuk az apróra vágott hagymával.
Megjegyzés
A kínai ételek elkészítésénél nagyon fontos az előkészítés, az az időigényesebb feladat. Mindent meg kell mosni, megpucolni, általában vékonyra vágni és a tűzhely mellé készíteni. Az étel wokban készül (persze itthon serpenyőben is elkészíthetjük a kínai fogásokat) viszonylag sok olaj hozzáadásával, nagy lángon, gyorsan, percek alatt. Nagyon illatozik a konyha és persze fröcsköl az olaj. Lassabban és kisebb láng felett is elkészíthetők ezek a kínai ételek, de egyes zöldségek esetében ez állagváltozást eredményezhet. A kínai ételekben a zöldségek roppanósak, lehet a magyar ember számára ez félig nyersnek tűnik, de mi szeretjük. Mindenki próbálja ki maga, hogy ízlik-e neki. 🙂 És az utolsó gondolat: a kínai szakácsok faluhelyen mindig friss zöldségből főznek, (főzés előtt vásárolnak be a piacon) és ez az ételek ízén is érezhető. Egy friss, ropogós zöldségből igazán finom fogás készíthető, ellentétben egy fonnyadt zöldséggel.
♥ Jó étvágyat kívánok!
Leave a Reply
You must be logged in to post a comment.