Kínai uborkasaláta, pikáns, kicsit más mint a megszokott magyar… mind ízében, mind formájában. Húsételek, pizza vagy természetesen kínai ételek mellé is remek választás.
Kínai uborkasaláta
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 1 db kígyóuborka
- 1 fej fokhagyma
- só
- cukor
- ecet
- szójaszósz
Leírás
Saláta előkészítése:
- Az uborkát megtisztítjuk, vékony hasábokra vágjuk.
Tálalás előtt 10-15 perccel:
- Az összevágott uborkára rátesszük az apróra vágott fokhagymát, (ha van újhagymát vagy snidlinget), kicsi sót, cukrot, ecetet és szójaszószt (1 uborkához kb. 1 csipet só, 1 kk. cukor, 1-2 kk. ecet, 2 ek. szójaszósz)
- Végül pedig lelocsoljuk a szezámos öntettel. Kicsit összeforgatjuk és 10-15 percen belül fogyaszthatjuk.
Megjegyzés
A salátaöntet hozzávalói: 15 ek. olaj, 8 ek. szezámmag, apróra vágott csilipaprika (Ez 4-5 adag salátához elegendő mennyiség.)
Az olajban megpirítjuk a szezámmagot és a csilipaprikát, vigyázva, mert könnyen megéghet! Ebből a mennyiségből, kb. 4-5 nagy tál salátára elegendő öntet készíthető. Én kicsi üvegbe tettem a maradékot, következő felhasználásig a hűtőbe pihen.
Az olajban megpirítjuk a szezámmagot és a csilipaprikát, vigyázva, mert könnyen megéghet! Ebből a mennyiségből, kb. 4-5 nagy tál salátára elegendő öntet készíthető. Én kicsi üvegbe tettem a maradékot, következő felhasználásig a hűtőbe pihen.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
Az öntet leírását itt találod: kínai szezámmagos salátaöntet
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.