Egyik nagy kedvencünk a kínai sült rizs, még a régi szép időkből, amikor nagy Kína-járók voltunk. 🙂 Sokféle zöldséggel, különböző húsokkal elkészíthető. Akár maradék rizst, felvágottat, zöldségeket is felhasználhatunk hozzá.
Kínai zöldséges csirke
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 3 ek. olaj
- 500 g csirkemell
- marék bambuszrügy
- 1 nagyobb sárgarépa
- 1 db zöld paprika
- 1 db sárga paprika
- 1 db póréhagyma
- só
- szójaszósz
- snidling
Leírás
Előkészítés:
- A csirkemellet megmossuk, feldaraboljuk. (kb. mutatóujjnyi darabokra)
- A zöldségeket megtisztítjuk, daraboljuk. (szintén mutatóujjnyi darabokra)
- A snidlinget apróra vágjuk.
Elkészítés:
- A csirkemell darabokat forró olajba tesszük, sózzuk, fehéredésig sütjük.
- Hozzáadjuk a bambuszt és letakarva roppanósra pároljuk.
- Addig pároljuk, míg el nem fő a leve, majd hozzáadjuk a többi zöldséget is.
- Pároljuk, sütjük, végül meglocsoljuk a szójaszósszal. Annyit kell önteni rá, hogy mindenhol szépen átjárja, de ne tocsogjon az alján.
- Összepirítjuk és tojásos tésztával tálaljuk. A tetejét apróra vágott snidlinggel megszórjuk.
Megjegyzés
Mi lassú tűzön készítettük, így kevésbé lesz koszos a konyha.
Ez a mennyiség 4 fő részére elegendő. Pirított tésztával tálaltam, amihez 200 g spagettit főztem ki, arra került az 5 tojásos rántotta és a szójaszósz. Serpenyőben jól átforgattam, kicsit összepirítottam. Tálalásnál az apróra vágott snidlinggel megszórtam.
Ez a mennyiség 4 fő részére elegendő. Pirított tésztával tálaltam, amihez 200 g spagettit főztem ki, arra került az 5 tojásos rántotta és a szójaszósz. Serpenyőben jól átforgattam, kicsit összepirítottam. Tálalásnál az apróra vágott snidlinggel megszórtam.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.