Kínai zöldséges tészta volt egyik este a vacsoránk, ami ugyan önmagában is megállja a helyét, de a natúr sertésszelettel tálltam, a gyerekek nagy örömére.
Kínai zöldséges tészta
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 250 g spagetti
- só
- olaj
- egy répa
- egy kisebb fej káposzta negyede
- szójaszósz
- snidling
Leírás
Előkészítés:
- A répát és a káposztát megtisztítjuk, vékony csíkokra vágjuk.
- Odatesszük a főzővizet melegedni.
Elkészítés:
- A spagettit a szokásos módon sós, olajos vízben kifőzzük, leszűrjük.
- A répát és a káposztát olajon megpirítjuk (vigyázva hogy roppanós maradjon, ne legyen puha). Hozzáadjuk a kifőtt tésztát és a szójaszószt (én nem használtam túl sokat a gyerekek miatt a szójaszószból) és gyorsan, nagy lángon összepirítjuk.
- Tálalás előtt apróra vágott snidlinggel megszórhatjuk.
Megjegyzés
Mi lassú tűzön készítettük, így kevésbé lesz koszos a konyha.
Ez a mennyiség 4 fő részére elegendő. Pirított tésztával tálaltam, amihez 200 g spagettit főztem ki, arra került az 5 tojásos rántotta és a szójaszósz. Serpenyőben jól átforgattam, kicsit összepirítottam. Tálalásnál az apróra vágott snidlinggel megszórtam.
Ez a mennyiség 4 fő részére elegendő. Pirított tésztával tálaltam, amihez 200 g spagettit főztem ki, arra került az 5 tojásos rántotta és a szójaszósz. Serpenyőben jól átforgattam, kicsit összepirítottam. Tálalásnál az apróra vágott snidlinggel megszórtam.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
További kínai receptjeimet itt találod: kínai receptek
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.