Amikor még egészen apró borsószemek vannak a hüvelyben, akkor szedik le a kínaiak a zöldborsót és készítenek belőle finom ételt. Egyszerűen és gyorsan elkészíthető, természetesen serpenyőben is, nem csak wokban. 🙂
Kínai zsenge zöldborsó
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 2 nagy marék zsenge zöldborsó
- maréknyi füstölt hús vagy kolbász
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek. szójaszósz
- só
- 1 ek. olaj
- ízlés szerint csili
Leírás
- A zöldborsót megtisztítjuk. Végeit letörjük, ha van az oldalán lévő szálat is lehúzzuk.
- A fokhagymát megpucoljuk, szeleteljük.
- A húst vagy kolbászt kis, vékony lapokra vágjuk.
- A wokot felhevítjük. Ebbe kerül az olaj, majd a hús és a fokhagyma (És a csili, aki szereti csípősen.) Nagy lángon, folyamatos keverés mellett átpirítjuk.
- Hozzáadjuk a zöldborsót, a szójaszószt, és kb. 0,5 dl vizet, letakarva kisebb lángon pároljuk. (2-3 perc kb., de ellenőrizzük, nehogy túl puha legyen!)
- Amikor roppanós a zöldborsó, levesszük a fedőt, nagy lángon átpirítjuk, sózzuk. (Vigyázva, mert a szójaszósz is sós.)
- Párolt rizzsel tálaljuk.
Megjegyzés
Én most kínai kolbásszal készítettem, de természetesen másfajta füstölt hússal is elkészíthető. (A kolbász nem tartalmazott pirospaprikát.)
A kínai ételek elkészítésénél általános szabály, hogy nagy lángon, gyorsan és nem teljesen puhára sütik, párolják a zöldségeket. De lehet más zöldségekkel is készíteni, mert nagyon ízletesek és az sem utolsó szempont, hogy tényleg gyorsan készen lehet az ebéd vagy vacsora. Jó étvágyat kívánok!
A kínai ételek elkészítésénél általános szabály, hogy nagy lángon, gyorsan és nem teljesen puhára sütik, párolják a zöldségeket. De lehet más zöldségekkel is készíteni, mert nagyon ízletesek és az sem utolsó szempont, hogy tényleg gyorsan készen lehet az ebéd vagy vacsora. Jó étvágyat kívánok!
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.