Kedves Olvasónk, Magdi nagyon ötletes és szép kivi tortákat küldött nekünk. Volt olyan kedves, hogy a receptet is megosztotta, hogy ő hogyan készíti.
Magdi ezt írta: “Az unokám kedvence ez a torta, de nem csak alkalomra, csak úgy is el szoktam készíteni neki. Több változatban is elkészítettem. Az alap mindenütt ugyanaz, csak a díszítésben változtattam.”
Fogadjátok szeretettel!
Kivi torta Magdi módra
Hozzávalók
Testnek:
- 1,2 l tej
- 16 dkg cukor
- 3 cs vaníliás puding
- 50 dkg túró
- 1 cs zselatin
- 2 cs piskótatallér /Lidl a legjobb/
- lekvár (tetszés szerinti)
- kb 4 db kiwi
Láb-fejnek:
- 3-4 kiwi ,szegfűszeg
Láb-fej egy másik díszítéssel:
- 4 banán,1 zöld alma,1 narancs, mazsola
- a szája piros alma
Leírás
- Egy kis hideg tejben elkeverjük a vaníliás és a kristálycukrot,a pudingot.
- A maradék tejet feltesszük melegedni. Felmelegszik, a tűzről levéve hozzákeverjük a hideg tejes masszát, visszatesszük és sűrűre főzzük.
- Lehűtjük és apránként hozzáadjuk a túrót, és az utasítás szerint elkészített zselatint.
- A piskótatallérokat kettesével összeragasztjuk lekvárral.
- Egy kerek tálat kibéleljük folpackkal, teszünk bele krémet, majd egy sor piskótát, aztán megint krém és piskóta, addig míg el nem fogy a krém. A tetejére piskótát teszünk.
- Legalább egy éjszakára hűtőbe tesszük.
- A hűtőből kivéve levesszük a fóliát. Egy nagyobb tálcára kiborítjuk, majd eltávolítjuk a másik fóliát is.
- Vékonyra felszeleteljük a meghámozott kivit és beborítjuk vele a tortát.
- A feje egész kiwi szegfűszeggel. A lábának negyedeljük és bevagdossuk. Fogpiszkálót használunk a fej és a lábnál,hogy ne essen le!
- Lehet a lábát banánból, fejét almából és narancsból is elkészíteni.
Magdika! Köszönjük szépen, a receptet és a képeket!
Comments are closed.