Kókusz csókot sütöttem, néhány hozzávalóból. 🙂 Most használtam először kókuszvirágcukrot. Elégedett vagyok, érdekes íze van, de nagyon ízlik. Kissé a karamellizált cukorra emlékeztet. Finom lett a sütemény is, nem túl édes, nem túl száraz. Egy bögre teával, tejjel igazán remek csemege.
Kókusz csók
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 2 kis méretű tojás
- késhegynyi vaníliapor vagy 1 csom. vaníliás cukor
- csipet só
- 60 g kókuszvirágcukor
- 150 g kókuszreszelék
Leírás
- A tojásokhoz hozzáadjuk a sót, cukrot, vaníliát és gépi mixerrel 2-3 percig nagy fokozaton habosítjuk.
- Hozzáadjuk a kókuszreszeléket, majd elkeverjük. Ezt már csak kézzel, szilikonos kanál vagy fakanál segítségével.
- Sütőpapírral borított tepsire kis halmokat teszünk a masszából. (Kissé össze kell nyomkodnia kekszeket a sütőpapíron, mert nem túl ragacsos a massza.)
- Előmelegített sütőben, 150 fokon, 15-20 perc alatt készre sütjük.
Megjegyzés
Nekem 16 db lett ebből a mennyiségből.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
A fotón látható süteményes doboz és bögre nővérkém webáruházában elérhető: www.gasztrokreativ.hu
A kókuszvirágcukrot és a kókuszreszeléket Partnerünk, az Egészségmarket webáruház biztosította.
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.