Kókuszos zabkása, egészséges, finom, gyorsan elkészíthető, friss gyümölcsökkel, aszalványokkal, befőttekkel, kakaóval, fahéjjal… szinte mindennel ízesíthetjük. Én most áfonyát és egy csoki bonbont tettem a tetejére.
Kókuszos zabkása
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 100 g zabpehely
- 15 g kókuszreszelék
- 250 ml kókusztej
- 300 ml tej
- csipet só
Leírás
- A zabpelyhet és a kókuszt lábasba tettem, sóztam, elkevertem a kókusztejjel.
- Odatettem főni, közben kevergettem és hozzáadtam még 300 ml tehéntejet.
- Lassú tűzön forrástól számítva 3-5 percig főztem.
- Letakarva 10-15 percig pihentettem.
Megjegyzés
Készíthetünk nagyobb adagot is. A pihentetés után tányérokba vagy ételhordó edénybe érdemes adagolni. Hűtőben pár napig (3-4) eltartható.
A tej mennyisége a zabpehely függvénye, illetve kérdés, hogy ki mennyire szereti hígan vagy sűrűbben. Egy biztos, ha eltesszük a hűtőbe, akkor a zabpehely álltában még kicsit fel fogja szívni a tejet.
A fenti mennyiségből 3 adag lesz, aki többet szeretne készíteni, annak fel kell szoroznia a mennyiségeket.
A tej mennyisége a zabpehely függvénye, illetve kérdés, hogy ki mennyire szereti hígan vagy sűrűbben. Egy biztos, ha eltesszük a hűtőbe, akkor a zabpehely álltában még kicsit fel fogja szívni a tejet.
A fenti mennyiségből 3 adag lesz, aki többet szeretne készíteni, annak fel kell szoroznia a mennyiségeket.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
A kókusztejet Partnerünk, az Egészségmarket webáruház biztosította: www.egeszsegmarket.hu
További receptjeim, melyekben zabpelyhet használtam itt olvashatók: zabpehellyel készülő ételek
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.