Körtés diós kekszet sütöttem, ami nem tartalmaz fehér lisztet és cukrot. Finom puha, egy adag nagyon hamar elfogy, úgyhogy érdemes duplázni vagy triplázni. 🙂 Pár napig eltartható, de ne tegyük légmentesen záródó dobozba, mert a nedvességtartalom miatt megpenészedik.
Körtés diós keksz - 100% teljes kiőrlésű lisztből
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 50 g teljes kiőrlésű búzaliszt
- 50 g darált dió
- csipet só
- 30 g xilit
- csapott kk. sütőpor
- 25 g vaj vagy ráma
- 150 g érett körte
- 1 tojás
Leírás
- A száraz hozzávalókat, kimérjük, összekeverjük.
- A száraz anyagokhoz hozzáadjuk a tojást, vajat és az aprított körtét, majd összedolgozzuk a tésztát.
- Evőkanál segítségével kis halmokat teszünk a masszából a sütőpapírral borított tepsire.
- Előmelegített sütőben, 170-180 fokon 10-12 perc alatt készre sütjük.
- Tepsin hagyjuk kihűlni, amikor kihűlt akkor vesszük le a kekszeket a sütőpapírról.
Megjegyzés
Ebből a mennyiségből 1 tepsivel, 16 db kekszünk lesz.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
Ha kedvet kaptál házi kekszet készíteni,sokat találsz oldalunkon. Katt. ide: házi keksz receptek
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.