Krumplileves húsgombóccal készült ma nálunk, ebben a vacak időben igen jól esett egy tányér forró és tartalmas leves. Nem bonyolult elkészíteni, nagyon finomra sikerült. Utána egy palacsinta vagy egy kakaós csiga éppen megfelelő választás.
Krumplileves húsgombóccal
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 2 ek. olaj
- 1 kisebb vöröshagyma
- 1 kk. pirospaprika
- 2 krumpli
- 1 kisebb sárgarépa
- fél fehérrépa
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors, petrezselyemzöld
- 3-4 ek. tejföl
- 1 ek. liszt
Húsgombóchoz:
- 250 g darált hús
- 1 kis méretű tojás
- 1 kk. só
- ½ kk. bors
- 1 ek. zabpehely (elhagyható)
Leírás
- A kis fej vöröshagymát apróra vágjuk, 2 ek. olajon megdinszteljük, pirospaprikával megszórjuk.
- Zöldségeket megpucoljuk, megmossuk.
- A krumplit kockákra vágjuk, a répákat karikára.
- A darált húst összekeverjük 1 tojással, sózzuk, borsozzuk, alaposan elkeverjük. Gombócokat formálunk. (Én 8 db kisebb gombócot készítetttem.)
- A zöldségeket rátesszük a hagymára, felengedjük 1 liter vízzel, beletesszük a kis húsgombócokat, majd szép lassan főzzük.
- Kb. 25 perc után (amikor a zöldségek megpuhultak) habarást készítünk. Lisztet és a tejfölt összekeverjük.
- A leves levéből a habarásra merünk egy merőkanálnyit, Elkeverjük. Még kétszer-háromszor megismételjük. (Ez a hőkiegyenlítés, megakadályozza hogy a hideg tejfölös habarás a forró levesben összeugorjon.)
- Majd a habarást a leveshez öntjük, és még 10 percig éppen csak hogy gyöngyözve összeforraljuk.
Megjegyzés
2018.09.27-i megjegyzés: Ma egy evőkanálnyi zabpelyhet tettem a darálthús mellé, így készítettem a gombócokat. Ezzel a megoldással a végeredmény: csodafinom és puhább húsgombócok készültek.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.