Általában fodros kockatésztából készítem a krumplis tésztát, mindkét fiú szereti. Házi káposztasalátával vagy uborkasalátával szoktuk enni. Természetesen másfajta tésztából is elkészíthető, én Kínában már főztem lila hagymával és kagylótésztával, mert Kínában nem lehetett nálunk kockatésztát kapni. Úgy is nagyon finom volt.
Krumplis tészta
Hozzávalók
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 5-6 szem kisebb burgonya (500 g)
- olaj
- só
- pirospaprika
- bors
- 250 g tészta
Leírás
- A hagymát apróra vágjuk, enyhén sózzuk, kevés olajon üvegesre pirítjuk.
- Közben 5-6 szem kisebb krumplit megpucolunk, megmossuk, apró kockákra vágjuk.
- Amikor készen van a hagyma, megszórjuk 2-3 kávéskanál paprikával, majd rátesszük a krumplit és felöntjük vízzel, hogy éppen ellepje. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- Közben egy nagyobb fazékban sós vizet forralunk, kifőzzük a tésztát. A főzési idő tésztafüggő. De vigyázni kell, ne legyen nagyon puha, mert még a krumpli szaftja is puhítani fogja kissé. Amikor megfőtt leszűrjük, lemossuk, lecsepegtetjük.
- Amikor puha a krumpli, krumplinyomóval kissé összetörhetjük, majd összekeverjük a kifőtt tésztával.
- Egy jó fél órát fedővel letakarva hagyjuk pihenni, hogy az ízek összeérjenek és a tészta magába szívja a finom szaftot.
Megjegyzés
Mi úgy szeretjük, ha jó sok rajta a krumpli, ezért általában úgy készítem, hogy a krumpli duplája a tésztának.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.